16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel şi Gallovits au adversari abordabili

Pavel şi Gallovits au adversari abordabili

Deşi nu traversează o perioadă deosebită, Andrei Pavel poate ajunge în turul al doilea la Wimbledon, adversarul din primul tur, argentinianul Guzman, nefiind de temut. Şi Edina Gallovits poate face acest pas, fiind mai în formă decât Meilen Tu.

România va avea la ediţia 2007 a turneului de la Wimbledon doi reprezentanţi pe tabloul principal, ambii având adversari abordabili în primul tur al competiţiei. La masculin, Andrei Pavel, care va fi prezent pentru a zecea oară în carieră la turneul de la Londra, va da piept cu argentinianul Juan Pablo Guzman, un jucător care nu se simte tocmai în largul său pe iarbă, ca şi „cneazul“ de altfel. Sud-americanul de 26 de ani ocupă locul 102 în ierarhia ATP şi nu a reuşit să treacă de turul întâi la Wimbledon, singura ediţie la care a participat, în 2002, la fel cum nu a reuşit niciodată să intre în primii 100 de jucători ai lumii. În schimb, românul nostru a ajuns de două ori în turul trei (2000 şi 2002).
Ceea ce ar putea transforma misiunea lui Pavel într-una dificilă ar fi faptul că nu l-a întâlnit pe Guzman până în prezent niciodată, faptul că acesta este stângaci şi un alt element de luat în seamă este că românul de 33 de ani va trebui să facă faţă unei întâlniri care se dispută după sistemul 3 din 5. Din păcate pentru Pavel, în cazul în care va reuşi o victorie în faţa lui Guzman, următorul adversar va fi unul de calibru şi se va decide după meciul dintre rusul Igor Andreev (sfertfinalist la Roland Garros în 2007) şi americanul James Blake, al nouălea favorit al competiţiei.

Gallovits se luptă cu Meilen Tu

Cu toate că adversara Edinei Gallovits, americanca Meilen Tu, se situează în prezent printre primele jucătoare ale lumii, ocupând poziţia a 41-a în ierarhia WTA, nu se poate spune că românca a avut ghinion la tragerea la sorţi, pe tabloul principal fiind înscrise jucătoare mult mai redutabile.
Gallovits (71 WTA) a mai întâlnit-o pe Meilen Tu de trei ori până în prezent, prima dată în 2004, la turneul de la Philadelphia, când americanca s-a impus în calificări (7-5, 6-3). Au urmat alte două succese ale lui Meilen Lu, la Sidney, în 2006 (7-5, 4-6, 6-0) şi anul acesta, în primul tur la Australian Open (2-6, 6-4, 6-2). În cazul în care o va elimina pe Meilen Tu, Gallovits va avea o misiune mult mai dificilă în turul al doilea, când, cel mai probabil o va avea ca adversară pe tânăra jucătoare din Serbia, Ana Ivanovic. Aceasta, creditată cu a şasea şansă la titlu, va întâlni o adversară modestă în primul tur, pe Melinda Czink din Ungaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS