22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii vor juca peste şapte luni

Tricolorii vor juca peste şapte luni

Ratând calificarea la Campionatul European de anul viitor, în faţa Suediei, naţionala de handbal masculin a României va disputa următoarele meciuri oficiale în ianuarie 2008, în grupa de calificare pentru barajul la Campionatul Mondial din Croaţia, programat peste doi ani.
Federaţia internaţională de profil a anunţat că în ianuarie 2008, în paralel cu meciurile de la turneul final al Campionatului European, se vor disputa şi partidele din grupele de calificare în barajul pentru Campionatul Mondial din Croaţia, din 2009, a cărui organizare România a pierdut-o anul trecut.
Reprezentativa noastră va juca în grupe, din care doar prima clasată se va califica în play-off-ul pentru CM din Croaţia, pentru nouă locuri urmând să se lupte 18 echipe. Tragerea la sorţi a meciurilor din play-off va avea loc în ziua finalei Campionatului European din Norvegia, pe 21 ianuarie 2008, la Lillehamer, iar meciurile din cadrul barajului pentru CM din 2009 sunt programate pe 7 sau 8 iunie 2008, turul, respectiv 14 sau 15 iunie, returul.
Directorul tehnic al naţionalei masculine a României, Gheorghe Goran, a spus că, după ratarea calificării la CE de anul viitor, programul naţionalei de handbal a României va suferi modificări.
„Au fost programate mai multe cantonamente şi turnee de pregătire, care pot suferi modificări, având în vedere că în ianuarie vom juca în grupa de calificare pentru Mondiale. Singurul turneu cert este Trofeul Carpaţi, programat între 26 şi 28 octombrie“, a precizat Goran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS