16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii nu au trecut de calificări

Românii nu au trecut de calificări

Ioniţă, Crivoi şi Sabău au părăsit, rând pe rând, competiţia, ratând astfel accesul pe tabloul principal al celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Tenismanul român Victor Ioniţă (foto) a fost eliminat în runda inaugurală a calificărilor de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Ioniţă a fost învins, cu scorul de 6-2, 6-0, de americanul Bobby Reynolds, cap de serie numărul 18. Victor Ioniţă era ultimul jucător român rămas pe tabloul masculin al calificărilor, după înfrângerile suferite de Răzvan Sabău şi Victor Crivoi.
Sabău a fost învins, cu scorul de 7-5, 6-1, de germanul Mischa Zverev, cap de serie numărul 14, în calificări. Crivoi a pierdut, cu scorul de 3-6, 7-6 (7/3), 0-6, meciul disputat în faţa americanului Alex Kuzneţov.

Gaudio a declarat forfait

Argentinianul Gaston Gaudio nu va participa la turneul de la Wimbledon, competiţie care va debuta pe 25 iunie. Câştigătorul turneului de la Roland Garros din 2004 a abandonat din cauza unei accidentări şi va fi înlocuit pe tabloul principal de simplu de compatriotul său Juan-Pablo Guzman.
La rândul lor, thailandezul Paradorn Srichaphan, belgianul Xavier Malisse, austriacul Juergen Melzer şi argentinianul Jose Acasuso au anunţat că nu vor participa la competiţie. Srichaphan a declarat forfait din cauza unei accidentări la încheietura mâinii. Thailandezul, care a ajuns în optimile de finală ale competiţiei în 2003, se resimte încă după accidentarea care l-a împiedicat să joace la Roland Garros. El va fi înlocuit pe tabloul principal de italianul Davide Sanguinetti.
La feminin, nu vor disputa turneul rusoaica Anastasia Mîşkina, chinezoaica Jie Zheng şi italianca Romina Sarina Oprandi. Ele au fost înlocuite de columbiana Catalina Castano, unguroaica Melinda Czink şi israelianca Anna Smashnova. Anastasia Mîşkina, câştigătoare a Roland Garros-ului în 2004, este accidentată la piciorul stâng.

Surorile Williams, la dublu după patru ani

Jucătoarele americane Serena şi Venus Williams au primit un wild-card din partea organizatorilor turneului de la Wimbledon, dotat cu premii în valoare totală de 16.701.684 de euro, şi vor evolua la proba de dublu, unde vor face pereche. Prezenţa lor pe tabloul principal de dublu a fost posibilă după ce perchea formată din jucătoarele britanice Amanda Elliott şi Kati O’Brien a fost nevoită să renunţe la turneu din cauza unor accidentări.
La turneul de la Wimbledon, surorile Williams au câştigat titlul la dublu în 2000 şi 2002, iar împreună au colecţionat cinci titluri la simplu. Venus şi Serena nu au mai jucat la dublu în cadrul turneului londonez din anul 2003, când au fost eliminate în turul al treilea de perechea rusă Dementieva / Krasnoroutskaya.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS