16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMcLaren se simte bine la Indianapolis

McLaren se simte bine la Indianapolis

Monoposturile de la McLaren Mercedes s-au comportat bine la antrenamentele cronometrate de la Indianapolis şi se anunţă o nouă victorie a unuia dintre cei doi piloţi ai scuderiei cu sediul la Woking.

Bolizii scuderiilor de Formula 1 au luat contact, vineri seară, pentru prima dată cu pista de la Indianapolis, acolo unde este programat, astăzi, Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite ale Americii. La fel cum se întâmplase şi în Canada, cel mai bine s-au descurcat driverii de la McLaren Mercedes, monoposturile echipei britanico-germane mergând „ceas“.
Fernando Alonso a fost cel mai rapid în cele două sesiuni de antrenamente libere, fiind totodată şi singurul care a coborât sub pragul de un minut şi 12 secunde pe un tur de circuit, oprind cronometrul la 1’11'’925 la primul set de teste. A fost urmat de germanul Nick Heidfeld, de la BMW Sauber, care s-a descurcat de minune, parcurgând un tur în 1’12'’391. În spatele acestuia s-a clasat liderul la zi al clasamentului piloţilor, britanicul Lewis Hamilton, cu timpul de 1’12'’628. Finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari şi-a trecut în cont abia al cincilea timp (1’12'’966) în timp ce coechipierul acestuia, brazilianul Felipe Massa, a fost al şaptelea (1’13'’040).

Fără incidente deosebite

În cea de-a doua rundă a testelor cronometrate, Alonso a înregistrat un timp mai slab, dar, cu toate acestea, a fost tot primul, parcurgând un tur în 1’12'’156. A fost urmat, la o diferenţă de 153 de miimi, de colegul său Lewis Hamilton (1’12'’309). De data aceasta, maşinile Ferrari s-au comportat mai bine, Massa clasându-se al treilea, imediat după monoposturile McLaren, cu timpul de (1’12'’435). Al patrulea a fost Raikkonen (1’12'’587).
Antrenamentele s-au desfăşurat fără incidente deosebite. Singurul care a fost la un pas să păţească la fel ca pilotul polonez Robert Kubica la Montreal a fost germanul Adrian Sutil, de la echipa Spyker, care a greşit traiectoria uneia dintre curbele circuitului de la Indianapolis, dar, din fericire, maşina lui s-a oprit pe pietriş.
Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii va putea fi urmărit în direct, pe TVR 1, în această seară, de la ora 20.00.

Alonso se teme de Ferrari

În ciuda faptului că a obţinut cei mai buni timpi la cele două sesiuni de antrenamente libere, campionul mondial en-titre, Fernando Alonso, susţine că se teme de monoposturile Ferrari.
„Maşinile Ferrari sunt puternice. Le-am văzut în creştere în ultimul timp. Nu trebuie neglijaţi în nici un moment piloţii echipei Ferrari. Cauciucurile Bridgestone pe care le-au avut mereu cei de la echipa italiană s-au comportat întotdeauna bine aici şi, din fericire, în acest an şi eu am pneuri Bridgestone. Oricum, mă simt competitiv, mă simt în formă şi cred că pot să câştig“, a spus Alonso, care de fiecare dată când a câştigat titlul mondial (2005, 2006) s-a luptat cu piloţii echipei Ferrari. Ultimul mare rival al său, germanul Michael Schumacher, a părăsit însă „Marele Circ“, iar în prezent principalul contracandidat la titlu este chiar coechipierul său, britanicul Lewis Hamilton.

„Nu există război civil la McLaren“

Alonso a ţinut din nou să dezmintă informaţiile apărute în ultimul timp, potrivit cărora la McLaren ar exista un conflict între el şi conducerea echipei.
„Nu există nici un război civil la McLaren, aşa cum s-a scris. Eu nu am declarat nimic împotriva echipei. Din contră, am spus că am la dispoziţie o maşină destul de competitivă, care mă poate ajuta să câştig al treilea titlu mondial consecutiv. Este adevărat, am spus că lucrurile nu sunt încă puse la punct sută la sută, dar despre asta am discutat cu echipa şi totul se va rezolva“, a afirmat spaniolul, care ocupă locul al doilea în ierarhia piloţilor, după şase Mari Premii disputate.
În ceea ce priveşte prestaţiile bune ale coechipierului Lewis Hamilton, Alonso a spus: „Am avut de-a lungul timpului colegi de echipă competitivi, cum a fost Jarno Trulli în 2004. În prima jumătate a campionatului era în faţa mea în clasament, iar apoi l-am depăşit. Nu-mi fac probleme, campionatul nu a ajuns nici măcar la jumătate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS