11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMariaj din interes

Mariaj din interes

Deşi a părăsit Universitatea Craiova de mai bine de o lună, Ştefan Stoica figurează în acte ca antrenor al echipei oltene. O situaţie inedită, căreia i s-a găsit pe loc o explicaţie, aceea că Mititelu trage de timp, în speranţa că va găsi o soluţie pentru a scăpa de plata celor 100.000 de dolari, banii pe care i-ar datora lui „Mourinho“. Surse apropiate grupării din Bănie susţin însă că miza rămânerii lui Stoica în actele clubului, antrenorul fiind înscris la cursurile Şcolii Federale de Antrenori pentru obţinerea licenţei PRO, este mult mai mare şi are legătură cu păstrarea licenţei clubului Universitatea în sezonul 2007-2008.
După cum se ştie, zilele trecute, antrenorul Florin Cioroianu a fost la Casa Fotbalului pentru a discuta cu Mircea Rădulescu despre posibilitatea obţinerii licenţei Pro în viitorul apropiat. El a aflat însă că abia peste doi ani se poate înscrie la cursuri pentru obţinerea acestui calificativ, care devine obligatoriu pentru toţi antrenorii din Liga I. „Conform hotărârii Comitetului Executiv al FRF, în campionatul 2007/2008, toţi antrenorii din Liga I trebuie să aibă licenţă Pro“, a declarat Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori din România.

Comitetul Executiv al FRF decide

Mergând mai departe, regulamentele stipulează clar că, din campionatul care urmează, pentru obţinerea licenţei de club profesionist, în organigrama clubului care activează în Liga I trebuie să figureze un antrenor cu licenţă PRO, fiind de înţeles de ce Ştefan Stoica nu a fost încă radiat din organigrama Ştiinţei. „Există un caiet de licenţiere, iar la capitolul resurse umane sunt nişte norme obligatorii, care spun că pentru obţinerea licenţei un club de Liga I trebuie să aibă angajat un antrenor cu licenţă PRO, iar şeful centrului de copii şi juniori trebuie să fie antrenor cu licenţă UEFA A“, a mai precizat Rădulescu.
În consecinţă, plecarea lui Fane Stoica, scriptic vorbind, de la clubul Universitatea Craiova ar pune conducătorii grupării oltene în dificultate, Ştiinţa riscând chiar să piardă licenţa şi să fie exclusă din Liga I. Desigur, este greu de crezut că se va ajunge în această situaţie, iar un ajutor ar putea veni tot din partea forurilor fotbalistice competente. „UEFA lasă la latitudinea fiecărei federaţii aplicabilitatea regulamentului. În viitorul Comitet Executiv al FRF (13 iunie – n.r.) se va discuta şi această problemă, iar eu voi susţine ca regula să se aplice doar pentru antrenorii care au preluat sau vor prelua echipe de Liga I în această vară, iar cei deja angajaţi, cum este şi cazul lui Florin Cioroianu, să beneficieze de o derogare“, a conchis „Riciu“.

Juveţii, în joc de gleznă

Aşadar, până ca membrii Comitetului Executiv al FRF să ia în discuţie acest subiect, Universitatea Craiova are toate motivele să îl menţină pe Ştefan Stoica antrenor în acte, mai ales că, tot din campionatul viitor, regulamentul nu-i mai permite nici lui Aurică Beldeanu, care are categoria I, în sistem naţional vechi, să figureze ca antrenor principal la meciurile oficiale. Dacă s-ar debarasa de „Mourinho“, Mititelu ar trebui, pe lângă plata unei sume importante de bani, să aducă şi un antrenor cu licenţă Pro la club, aşa cum prevede regulamentul, dacă nu vrea să piardă licenţa. Finanţatorul Ştiinţei nu se grăbeşte să facă însă aceste mutări, aşteptând decizia FRF. În cazul în care lui Florin Cioroianu i se va da o derogare, acest lucru îl va salva pe Mititelu de la plata unui contract în plus, dar şi de la alte probleme, fiind clar că nici un antrenor cu licenţă Pro n-ar veni în Bănie doar ca să facă figuraţie, asistându-l pe Cioroianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII