16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinal trist pentru Energo

Final trist pentru Energo

Energoconstrucţia Craiova a ratat şi al doilea obiectiv din acest sezon, Cupa României, fiind eliminată miercuri din semifinale de ACS Odorheiu Secuiesc II. După un 6-1 devastator în meciul tur, echipa din Odorhei s-a impus şi la Craiova cu scorul de 11-10 şi va lupta pentru cucerirea trofeului cu CIP Deva, formaţie care a eliminat în cealaltă semifinală prima echipă a celor de la ACS Odorheiu Secuiesc (5-2 în tur, 3-0 în retur).
La partida din Sala Sporturilor din Craiova nu au avut acces decât oficialii celor două combatante şi reprezentanţii mass-media, deoarece Energoconstrucţia are terenul suspendat. La pauză, oltenii conduceau cu 6-3 şi mai sperau. Însă, oaspeţii au avut un debut de repriză secundă excepţional: au marcat cinci goluri şi nu au primit decât unul, trecând în avantaj în minutul 34, scor 8-7. Din acel moment, craiovenii şi-au luat gândul de la finală. ACS Odorhei II, cu doi brazilieni de excepţie în echipă, a câştigat partida în ultimul minut de joc, după o lovitură de pedeapsă, obţinută după al şaselea fault comis de Energoconstrucţia, chiar de antrenorul-jucător Vali Nistoran. În ultimele secvenţe ale meciului, portarul craiovenilor şi al naţionalei României, Gigi Rizan, a luat cartonaş roşu.
Finalul acestui sezon coincide cu despărţirea managerului-antrenor Vali Nistoran de echipă, dar mai ales cu retragerea sprijinului financiar în meciul cu Athletic Bucureşti, pentru locurile trei-patru. „Punem punct unui drum de patru ani, în care am încercat să facem lucruri frumoase. Unele ne-au ieşit, altele nu. Majoritatea obiectivelor au fost realizate. Nu îmi explic de ce la Craiova nu a prins acest fotbal de sală decât până la nivel judeţean“, a spus Nistoran după încheierea partidei, considerată de retragere pentru el.

Toată echipa, ofertată de Târgu Mureş

Nistoran a dezvăluit că echipa Izorep Târgu Mureş, proaspăt promovată în prima ligă, doreşte să cumpere toţi jucătorii din lotul Energoconstrucţiei. „Vedeţi cum sprijină autorităţile locale de acolo sportul? Nu cred eu că vor merge băieţii la Izorep, dar oferta există“, a adăugat Nistoran. Chiar dacă firma Energoconstrucţia se retrage, unul dintre sponsori, Sorin Croitoru, intenţionează să continue cu echipa tot în prima ligă, urmând să aducă la lot jucători de la Balkan, campioana judeţeană la futsal, promovată în Liga a II-a.

Chivu: „Deva şi Odorhei cotizează la FRF“

Supărat după ce echipa sa a fost eliminată şi din Cupă, atacantul craiovenilor, Sorin Chivu, a făcut o declaraţie-şoc: „CIP Deva şi ACS Odorheiu Secuiesc trebuie să câştige totul, pentru că ambele echipe cotizează la federaţie. Sunt sigur de asta!“. Golgheterul Energoconstrucţiei din acest sezon, Chivu, nu a reuşit în acest meci decât un gol, celelalte nouă fiind înscrise de Pantelimon (2), Cioboiu (2), Rotaru (2), Apostol (2) şi Mihalache. Craiovenii au evoluat în formula: Rizan-Pantelimon, Chivu, Cioboiu, Apostol. Au mai intrat: Mihalache, Bugălă, Rotaru şi Nistoran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS