21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu reprezintă viitorul Fiorentinei

Mutu reprezintă viitorul Fiorentinei

„Briliantul“ a marcat duminică, în partida cu Sampdoria, al 16-lea său gol în ediţia recent încheiată din Serie A, iar patronul grupării toscane, Diego Della Valle, a declarat că fotbalistul român va juca în atacul formaţiei „viola“ mulţi ani.

Adrian Mutu a încheiat cu gol un sezon în care a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Fiorentinei în Seria A. Atacantul român a deschis scorul în partida pe care echipa sa a câştigat-o pe teren propriu, cu scorul de 5-1, în faţa Sampdoriei, în etapa a 38-a. „Briliantul“ a înscris în minutul 5, cu un şut din careu la colţul lung, după ce i-a depăşit în viteză pe Maggio şi Sala. După alte două ocazii ratate de român, Fiorentina şi-a majorat avantajul prin Montolivo (’36), iar la scurt timp Sampdoria a punctat prin Quagliarella (’40). În repriza a doua, Mutu a fost coautor la golul de 3-1, înscris de Pazzini (’50). A urmat „dubla“ lui Reginaldo (’71, ’90+3).
„Briliantul“ a fost considerat de presa italiană cel mai bun jucător de pe teren. „A înscris un gol, a ratat patru ocazii şi i-a pasat lui Pazzini la golul al treilea“, a scris agenţia Datasport despre el, acordându-i nota 7,5.
Deşi penalizată cu 15 puncte la începutul sezonului, ca urmare a implicării în scandalul meciurilor trucate, Fiorentina a încheiat campionatul pe locul al şaselea, care îi asigură participarea în Cupa UEFA.

Mutu şi Pazzini, viitorul atac al Fiorentinei

La finalul partidei cu Sampdoria, patronul grupării AC Fiorentina, Diego Della Valle, a spus că atacanţii Adrian Mutu şi Gianpaolo Pazzini reprezintă viitorul formaţiei toscane.
„Mutu şi Pazzini reprezintă viitorul atac al Fiorentinei pentru mulţi ani. Vom mai aduce şi alţi fotbalişti, dar suntem deja competitivi“, a spus Della Valle.
Oficialul Fiorentinei a lăsat să se înţeleagă că atacantul Luca Toni va părăsi Fiorentina: „Cu Toni nu am vorbit, dar cred că va avea alt drum. Este un campion, un om excepţional şi merită respectul nostru, al tuturor“.
Luca Toni a înscris în acest sezon 16 goluri pentru Fiorentina, la fel ca şi Adrian Mutu. Golgheterul ediţiei 2006/2007 a campionatului Italiei este Francesco Totti, cu 26 de reuşite. Pe poziţia a doua se află C. Lucarelli (Livorno – 20 de goluri), urmat de Rigano (Messina, 19 goluri) şi Bianchi (Reggina, 18 goluri). Pe locul cinci sunt la egalitate, cu câte 17 goluri, Amoruso (Reggina) şi Spinesi (Catania).
Mutu este la egalitate cu Luca Toni şi cu Rocchi (Lazio Roma), care au înscris tot 16 goluri. Dacă ar mai fi înscris două goluri, Mutu ar fi egalat cea mai bună performanţă a sa în Serie A, de 18 reuşite, înregistrată în sezonul 2002/2003, când evolua la Parma.

Codrea s-a salvat de la retrogradare

AC Siena, echipa lui Paul Codrea, a reuşit să se salveze de la retrogradare în ultima etapă, după victoria cu 2-1 obţinută pe teren propriu în faţa formaţiei Lazio Roma. Gazdele au deschis scorul în minutul 23, când Massimo Maccarone a transformat o lovitură de la 11 metri. Tot din penalti au egalat lazialii, în minutul 73, prin golgheterul lor, Tomaso Rocchi. Golul victoriei toscanilor a fost reuşit cu cinci minute înainte de final de fostul jucător al lui Lazio, Paolo Negro. Paul Codrea nu a jucat la gazde. Siena a terminat campionatul pe locul 15.
A treia echipă retrogradată a fost stabilită în urma meciului jucat pe teren neutru la Bologna, unde Catania a învins, cu scorul de 2-0, pe Chievo şi şi-a asigurat un loc în Serie A. Veronezii, cărora le era suficient un rezultat de egalitate pentru a se salva, se adaugă formaţiilor Ascoli şi Messina, deja retrogradate înaintea etapei a 38-a.
Cristian Chivu a fost titular în partida pe care Roma a câştigat-o pe teren propriu, cu 4-3, în faţa formaţiei Messina, românul fiind înlocuit în minutul 77. Chivu a primit nota 5,5 din partea agenţiei Datasport, care scrie despre el că a fost depăşit de câteva ori uşor de atacantul Rigano. Totti de la gazde a reuşit o „dublă“ care îl propulsează în pole position pentru trofeul „Gheata de Aur“, căpitanul Romei având 26 de reuşite.
Valentin Năstase nu a fost prezent pe teren în meciul pe care echipa sa, Ascoli, l-a câştigat cu 2-1 în faţa grupării Cagliari.
Campioana Inter şi Roma vor juca direct în grupele Ligii Campionilor, Lazio şi Milan în preliminariile aceleiaşi competiţii, iar Fiorentina, Palermo şi Empoli vor participa în Cupa UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS