21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBornescu, number one

Bornescu, number one

În clasamentul întocmit de suporteri, „Jose“ este urmat la mare distanţă de Dorel Stoica şi Joshua Rose.

După finalul campionatului, suporterii Universităţii Craiova au posibilitatea să stabilească jucătorul care a avut cea mai bună evoluţie în acest sezon. Pe site-ul oficial al clubului oltean a început un sondaj de opinie, unde fanii Ştiinţei pot să bifeze fotbalistul numărul unu al echipei dintr-o listă care cuprinde 14 nume. Până aseară, lider în acest clasament al celor mai apreciaţi jucători alb-albaştri este portarul Mircea Bornescu. Jose conduce detaşat cu 63 la sută din voturi, fiind greu de ajuns de vreun alt coechipier. Evoluţiile excelente din ultima perioadă, care au culminat cu convocarea în premieră la echipa naţională, i-au făcut pe suporteri să vadă în Bornescu jucătorul number one al Universităţii.
„Nu-mi vine să cred câte am realizat în acest an. Sunt printre cei mai apreciaţi jucători din lot, în curând voi fi tătic, iar domnul Piţurcă m-a convocat la echipa naţională. Vreau să le mulţumesc fanilor Ştiinţei că au încredere în mine şi le garantez că, de la anul, această echipă vă urca mult în clasament şi cu siguranţă vom juca într-o cupă europeană“, a afirmat portarul Universităţii Craiova.

Apreciat de Silviu Lung

Bornescu este urmat în acest sondaj de Dorel Stoica şi Rose, ambii votaţi de zece la sută dintre participanţi. Fl. Costea a obţinut până în prezent patru la sută din sufragii, Dina, trei la sută, Gărgălie, Wobay şi Baird, câte doi la sută, iar Ciucă, Mitchell, Dănănae şi Săceanu, câte unul la sută. Velcovici şi Gârlă nu au primit deocamdată nici un vot.
Bucuros de ultimele realizări ale lui Mircea Bornescu, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, nu a ezitat să-şi laude jucătorul, despre care a precizat că-l va depăşi pe Silviu Lung, cel mai bun portar din istoria Universităţii. „Eu cred că Bornescu va fi peste Silviu Lung, pentru că se pregăteşte foarte serios şi are şanse să ajungă foarte sus. Am spus de mult despre el că va ajunge la echipa naţională, iar acum este al doilea portar din lotul lui Piţurcă“, a afirmat Mititelu. Şi fostul goal-keeper al Craiovei Maxima, Silviu Lung, a vorbit frumos despre Bornescu. „În perioada când am fost antrenor la Universitatea, Bornescu era considerat între primii cinci portari din ţară, acum pot spune că este în primii doi din Liga I ca valoare“, a apreciat Lung.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII