10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi vrea să revigoreze naţionala de tineret

Săndoi vrea să revigoreze naţionala de tineret

La meciurile cu Franţa (1 iunie) şi Malta (5 iunie), jucătorii României ar putea fi avantajaţi de faptul că sunt odihniţi, deoarece nu au evoluat ca titulari în ultimele meciuri de campionat.

La reunirea lotului reprezentativei de tineret a României, care a avut loc sâmbătă, selecţionerul Emil Săndoi a spus că speră la un debut bun al echipei în preliminariile Campionatului European din 2009 şi la un eventual loc la barajul pentru participarea la turneul final.
„Sperăm să fie un debut cu dreptul. E mai problematic pentru noi, deoarece încercăm o revigorare a componenţilor lotului după un sezon greu. Vom întâlni un adversar de calibru în primul meci, Franţa, cu mulţi componenţi care au fost campioni europeni la juniori, dar ne vom juca şansa. Malta nu este un nume căruia să nu-i dăm importanţă”, a spus Săndoi.

Săndoi: „Sper să ajungem la baraj“

Emil Săndoi a opinat că România ar putea avea un avantaj în meciurile cu Franţa (1 iunie, ora 21.45, la Brest) şi Malta (5 iunie, ora 18.00, Corradino) pentru că mulţi tricolori sunt odihniţi deoarece nu au evoluat ca titulari în ultimele meciuri de campionat.
„Mulţi dintre jucătorii mei nu au terminat campionatul ca titulari şi sper ca acest lucru să se transforme într-un avantaj pentru noi. Sperăm să terminăm pe un loc care să ne ducă la baraj. În amicalele pe care le-am disputat până acum s-au pus bazele pentru a spera la două rezultate pozitive în primele două meciuri din preliminariile CE“, a subliniat Săndoi.

Lotul lui Săndoi

Emil Săndoi a convocat pentru meciurile cu Franţa şi Malta următorii 22 de jucători: Costel Pantilimon (Poli Timişoara), Ciprian Tătăruşanu (Gloria Bistriţa) – portari; Adrian Scarlatache, Adrian Ropotan (ambii Dinamo Bucureşti), Cristian Scutaru, Gabriel Torje (ambii Poli Timişoara), Emil Ducu Ninu (FC Naţional), Ştefan Mardare (FC Vaslui), Cristian Sârghi (Oţelul Galaţi), Alexandru Filip (FC Caracal), Laszlo Sepsi (Gloria Bistriţa), Cristian Tănase (FC Argeş), Vasile Păcuraru (Farul Constanţa), Valerian Gârlă (Universitatea Craiova), Hristu Chiacu (Wisla Cracovia), Ioan Deac (CFR Cluj), Paul Tincu, Clement Pălimaru (Poli Iaşi), Claudiu Keşeru (FC Nantes), Cristian Cigan (FC Sopron), Valentin Simion (UTA) şi Bogdan Stancu (Unirea Urziceni).
Dintre aceştia, au fost învoiţi de la prima zi de pregătiri Cristian Scutaru şi Gabriel Torje, rămaşi la Timişoara pentru Cupa României, dintre Poli şi Rapid, Hristu Chiacu, de la Wisla Cracovia, şi Cristian Cigan, de la Sopron, rămaşi la echipele de club, toţi aceştia urmând să se alăture lotului astăzi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS