16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia este pregătită pentru Suedia

România este pregătită pentru Suedia

Reprezentativa ţării noastre a învins în ambele partide amicale disputate cu echipa similară a Belarusului, jocul elevelor lui Gheorghe Tadici mulţumindu-i pe spectatorii vâlceni.

Echipa feminină de handbal a Românei a învins categoric la sfârşitul săptămânii recent încheiate reprezentativa Belarusului, prestaţia elevelor lui Gheorghe Tadici din cele două partide amicale liniştind suporterii în privinţa viitoarei „duble“ cu Suedia, care contează pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial din Franţa.
În prima confruntare, disputată sâmbătă în Sala Sporturilor „Traian“, din Râmnicu Vâlcea, România s-a impus în faţa Belarusului cu scorul de 30-27, la capătul unui joc destul de echilibrat. Selecţionerul Gheorghe Tadici a folosit o echipă formată mai mult din rezerve, titularele obişnuite fiind odihnite după sezonul încărcat. O modificare concludentă a survenit în poarta României, Luminiţa Huţupan, câştigătoarea Cupei Cupelor, fiind înlocuită de jucătoarea de la HC Zalău, Talida Tolnai. Prima repriză nu a fost prea bună pentru românce, ele fiind mai tot timpul conduse pe tabelă, dar au revenit în repriza secundă şi au reuşit să se desprindă, impunându-se la final cu 30-27.

Titularele nu s-au „forţat“ cu bielorusele

În cea de-a doua partidă de verificare, disputată ieri-dimineaţă pe terenul campioanei Oltchim, naţionala României a învins reprezentativa Belarusului cu scorul de 40-27, într-un meci extrem de antrenant. Marcatoarele României au fost: Elisei-Ardean 9, Gheorghe şi Manea, câte 5, Maier şi Lecuşanu, câte 4, Luca şi Bese, câte 3, Gâlcă şi Neagu, câte 2, Meirosu, Nechita şi Ivan, câte 1.
Faţă de primul meci, selecţionerul Gheorghe Tadici a folosit titularele, cu Cristina Neagu pe postul de centru, şi acest lucru s-a văzut, prestaţia tricolorelor încântând tribunele. Belarus a început bine partida, în minutul 3 conducea cu 1-2, însă româncele şi-au arătat imediat valoarea şi au făcut ca tabela să arate la pauză 21-15. Din păcate, la ultimul atac al primei părţi, interul Steluţa Luca a suferit o accidentare destul de serioasă la cotul stâng, producând îngrijorare pe banca tehnică, Tadici şi „secundul“ Dumitru Muşi hotărând să nu o mai folosească în actul doi.
Repriza secundă nu a avut istorie, România forţând o victorie la scor, în pofida rulării lotului, punctată totuşi şi cu unele nesincronizări în ambele faze ale jocului, în final tabela indicând 40-27.
Pentru naţionala României urmează încă cinci zile de pregătiri înaintea plecării spre Suedia, pentru meciul tur din barajul CM din 2007, care va avea loc pe 3 iunie la Udevalla. Returul se va disputa pe 9 iunie, în Sala Sporturilor „Traian“, din Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS