27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDaniel Niculae şi Bratu au marcat

Daniel Niculae şi Bratu au marcat

Atacanţii români Daniel Niculae şi Florin Bratu au marcat câte un gol în partida Valenciennes – Auxerre, încheiată cu scorul de 1-3, sâmbătă seară, în etapa a 38-a, ultima a campionatului Franţei. 15.000 de spectatori au venit să asiste pe stadionul „Nungesser“ la un meci fără miză, iar în minutul 17, Daniel Niculae, titular la oaspeţi, a deschis scorul cu o lovitură de cap, în urma unei centrări venite de la Bakari Sagna. Trei minute mai târziu, Kahlenberg a dus scorul la 2-0 pentru Auxerre. Florin Bratu a intrat la Valenciennes în minutul 71, înlocuindu-l pe Martin, iar în minutul 80 a reuşit să marcheze cu un şut din afara careului de 16 metri, reducând din diferenţa de pe tabelă. În prelungirile partidei (’90+5), când Valenciennes se aruncase în atac în căutarea golului egalizator, oaspeţii au înscris al treilea gol, prin Kevin Lejeune, după o centrare a lui Daniel Niculae.
Golul lui Bratu a fost primul pentru el în actuala ediţie a campionatului Franţei, în timp ce Niculae se află la a patra reuşită. Bratu a jucat în acest sezon 22 de meciuri, în 13 dintre ele fiind titular, în timp ce Niculae, jucător convocat de Victor Piţurcă pentru „dubla“ cu Slovenia din preliminariile CE 2008, a bifat 30 de partide, în 17 dintre ele fiind în „unsprezecele“ de start. Auxerre terminând sezonul pe locul opt, iar Valenciennes pe poziţia a 17-a, ultima care asigură un loc în Ligue 1 şi în sezonul viitor.
Claudiu Keşeru a fost titular în partida pe care echipa sa, FC Nantes, deja retrogradată, a pierdut-o, cu 3-1, pe terenul campioanei Olympique Lyon. Malouda (’21, ’66) şi Benzema (’84) au marcat pentru gazde, în timp ce golul „canarilor“ a fost înscris de Diallo (’51).

Toulouse, în Champions League

Toulouse s-a calificat în premieră în preliminariile Ligii Campionilor, după victoria de excepţie obţinută pe teren propriu, cu 3-1, în faţa formaţiei Girodins Bordeaux, una dintre contracandidatele la calificarea în cea mai importantă competiţie europeană. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 16, prin Wendel, iar atacantul suedez Johan Elmander a marcat apoi trei goluri pentru Toulouse, în minutele 37, 49 şi 71.
Fosta echipă a lui Ladislau Boloni, Rennes, a pierdut ca şi în sezonul trecut un loc de Liga Campionilor în ultima etapă. De data aceasta, elevii lui Pierre Dreossi au terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată în deplasare cu OSC Lille. Utaka a marcat pentru Rennes, în minutul 74, iar Lille, echipă pentru care acest meci a fost fără miză, a egalat în minutul 90+3, graţie reuşitei lui Fauvergue.
Lens, echipă aflată pe locul al treilea înaintea acestei etape, deci cu prima şansă la un loc în preliminariile Champions League, a pierdut într-o manieră categorică, scor 3-0, la Troyes şi a terminat în cele din urmă pe poziţia a cincea. La sfârşitul meciului, forţele de ordine au stăpânit cu greu numeroasa galerie a oaspeţilor, care dorea să intre pe teren pentru a le cere explicaţii jucătorilor.
Au retrogradat din Ligue 1 Troyes, Sedan şi Nantes, iar Metz, Caen şi Strasbourg au promovat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS