16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona şi Real merg cap la cap

Barcelona şi Real merg cap la cap

FC Barcelona şi Real Madrid au câştigat partidele pe care le-au disputat pe teren propriu în etapa a 36-a a Primerei Division.

„Barca“ a învins, la limită, cu 1-0, orgolioasa formaţie Getafe, la care evoluează şi Cosmin Contra. Starul brazilian Ronaldinho a deschis scorul încă din minutul 2, iar în minutul 40 sud-americanul avea să părăsească terenul după ce a primit cartonaş roşu ca urmare a unui fault fără minge comis asupra unui adversar. Contra a evoluat pe toată durata meciului disputat pe „Nou Camp“ în faţa a 64.574 de spectatori. Getafe se impusese în urmă cu două săptămâni, cu 4-0, în faţa catalanilor, în semifinalele Cupei Spaniei.
Real Madrid a câştigat mai greu decât o arată scorul, 3-1, întâlnirea de pe „Santiago Bernabeu“ cu Deportivo La Coruna, o echipă care nu mai are nici un obiectiv pentru acest final de sezon. Gazdele au deschis scorul în minutul 29, prin Sergio Ramos, iar Capdevila a restabilit egalitatea în minutul 54, la scurt timp după ce Beckham a şutat în bară. După numai două minute, Raul a dus scorul la 2-1, iar Van Nistelrooy a închis meciul în minutul 74.
Real Madrid şi Barcelona, primele două clasate în Primera Division, au fiecare 72 de puncte când au mai rămas de disputat două etape din campionat.
În cea de-a treia partidă jucată sâmbătă seară, Valencia a pierdut, cu 3-2, partida de pe teren propriu cu Villarreal. „Liliecii“ au deschis scorul în minutul 21, când Villa a transformat un penalti, iar la scurt timp au trimis balonul în transversală, prin Ayala. La prima acţiune ofensivă a oaspeţilor, Forlan a reuşit să egaleze în minutul 35. În minutul 79, Tomasson, abia intrat pe teren la oaspeţi, a dus în avantaj „Submarinul Galben“, iar Forlan a făcut ca tabela să arate 1-3 în minutul 87. În minutul 90+2, Villa a redus din handicap, trecându-şi în cont „dubla“.
Villarreal ocupă locul al şaselea cu 56 de puncte, în timp ce Valencia se situează pe poziţia a patra cu 65 de puncte. Celelalte partide din cadrul etapei a 36-a a Primerei Division s-au jucat aseară, după închiderea ediţiei.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS