14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPloieştenii au luat campionatul

Ploieştenii au luat campionatul

Echipa de baschet masculin CSU Ploieşti a câştigat pe teren propriu meciul cinci al finalei şi totodată cel de-al patrulea titlu naţional consecutiv, după ce a dispus de BCMUS Piteşti, cu scorul de 83-71 (45-30). Cu o jumătate de oră înainte de debutul meciului, clubul prahovean a împărţit în tribune tricouri inscripţionate cu textul „CSU Ploieşti – campioana României 2007“, pentru că nu se mai putea întâmpla nimic, ploieştenii conducând deja cu 3-1 în întâlnirile decisive. Pentru CSU Ploieşti au marcat Obradovici 31 de puncte, Avljas 16, Elliott 15, Szijarto 8, Căruţaşu 6, Zivanovici 5, M. Paul 2, în timp ce pentru BCMUS Piteşti au punctat: Helcioiu 14, Hatcher 13, Haslett 12, Bubanja 11, Dumitru 9, Tadici 8, Troy 4.
La finele partidei, preşedintele ploieştenilor, Alex Iacobescu, a spus: „A fost mai greu decât ne aşteptam, pentru că am pierdut primul meci pe teren. Ne-am mobilizat şi am revenit, iar în ultimul meci am câştigat fără probleme. De aceea suntem campioni, pentru că avem o echipă care ştie să se mobilizeze. Urmează o campanie puternică de transferuri, pentru că ne dorim să trecem de faza grupelor în FIBA EuroCup“.
Jucătorii ploieşteni au anunţat că dedică titlul naţional fostului căpitan al echipei, Toni Alexe, care şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier, în urmă cu doi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS