10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala, pusă la încercare

Naţionala, pusă la încercare

Selecţionerul naţionalei de volei a României, Gheorghe Creţu, a afirmat că băieţii trebuie să profite din plin de şansa de a evolua în Euroligă, alături de echipe puternice precum Turcia şi Slovacia, pentru a vedea nivelul la care se află în acest moment.
„E o şansă pentru noi că jucăm în Euroligă. Cu această ocazie vom vedea la ce nivel suntem în acest moment şi unde trebuie lucrat pentru ca jocul echipei să meargă mai bine. Favoritele acestei grupe sunt Turcia şi Slovacia“, a afirmat Gheorghe Creţu.
România joacă în premieră în Euroligă, în grupa C, alături de Turcia, Slovacia şi Letonia. Echipa naţională a ţării noastre a primit un wildcard din partea Federaţiei Europene de Volei, după ce Estonia s-a retras din competiţie. Tricolorii vor disputa primele două meciuri contra Turciei, astăzi şi mâine, de la ora 19.00, la Ploieşti, partidele urmând să fie transmise în direct de Sport.ro. După dubla cu Turcia, România va juca două partide cu Slovacia, în deplasare (2-3 iunie), şi alte două cu Letonia, la Riga (9-10 iunie). Urmează o dublă cu Letonia, la Ploieşti (15-16 iunie), după care naţionala lui Gheorghe Creţu va efectua deplasarea la Ankara pentru returul cu Turcia (23-24 iunie), iar în ultima etapă România va primi acasă pe Slovacia (29-30 iunie). Câştigătoarea grupei se va califica în Final Four-ul care va avea loc în Portugalia (7-8 iulie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS