11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, tot mai aproape de turneul final

Craiovenii, tot mai aproape de turneul final

CS Universitatea Craiova a obţinut ieri a doua victorie, învingând „satelitul“ campioanei CSU Ploieşti, echipă la care a jucat şi finanţatorul prahovenilor, Sebastian Ghiţă.

Baschetbaliştii de la CS Universitatea sunt tot mai aproape de turneul final al Diviziei B, după ce au învins ieri echipa a doua a clubului CSU Ploieşti, scor 77-75, în al doilea meci din cadrul turneului semifinal al Diviziei B, disputat în Sala Sporturilor din Bănie.
La fel ca în prima partidă, cu Clasic Dome Bucureşti, oltenii au prestat un joc slab în primele două sferturi, prinzând aripi pe final de meci. Echipa ploieşteană le-a pus în permanenţă probleme jucătorilor de la Craiova, punctul forte fiind aruncările de la distanţă. Pentru formaţia oaspete a evoluat ieri şi patronul Sebastian Ghiţă, un împătimit al baschetului, care s-a descurcat destul de bine pe teren. La finalul meciului, Ghiţă a spus că a făcut mai multe lucruri în partida de ieri: „Am făcut mişcare, am făcut saună şi m-am dat pe patinoar (în momentele în care podeaua era udă – n.r.). Ce să mai, m-am distrat pe cinste“. Patronul ploieştenilor a vorbit şi despre tânăra echipă a CS Universitatea Craiova: „Oltenii au o ambiţie deosebită, Craiova are o echipă bătăioasă, iar dacă aceşti copii vor mai creşte în valoare pot să ajungă în prima divizie“. CSU Ploieşti II, echipa care a jucat ieri cu CSU Craiova, se poate califica la turneul semifinal, dar nu are dreptul să promoveze în prima divizie.

Ar investi în baschetul craiovean

Sebastian Ghiţă a spus că aşteaptă până ce Sala Polivalentă din Craiova va fi finalizată pentru a disputa meciuri din cupe europene cu CSU Ploieşti aici: „Noi anul trecut nu am putut juca în Euroliga masculină nu din lipsa banilor, ci pentru că în România nu avem săli adecvate. Abia aştept ca primarul Solomon să facă Sala Polivalentă să vin să joc aici cu Asesoftul în competiţii europene“, a spus prahoveanul, care a adăugat că, dacă i s-ar cere, s-ar implica financiar în baschetul craiovean.
Deşi craiovenii au câştigat, antrenorul Marius Toma nu a fost nici de această dată mulţumit de evoluţia elevilor săi: „A fost foarte greu, pentru că CSU Ploieşti are jucători cu experienţă, care ţintesc să ajungă cât mai repede la prima echipă. Am greşit din nou în primele două sferturi, apoi ne-am trezit. Mă bucur că am câştigat şi sper că în următoarele partide nu vom mai bate cu aşa mari emoţii“. Cei mai buni oameni ai craiovenilor au fost Alin Chimoiu şi Elvis Lepădat.
Astăzi, alb-albaştrii vor juca împotriva echipei BC Piteşti, de la ora 18.00, iar duminică se vor confrunta cu Energia Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS