17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso crede că următoarele trei cursesunt decisive

Alonso crede că următoarele trei cursesunt decisive

Campionul mondial Fernando Alonso este de părere că aspiranţii primului loc nu trebuie să rateze podiumul în următoarele trei curse, deoarece punctele pierdute vor conta enorm în economia campionatului. „Pentru a avea şanse la titlu, în următoarele trei curse trebuie să fii pe podium, în caz contrar punctele pierdute urmând să atârne greu în economia campionatului. În acest moment suntem patru piloţi care ne duelăm pentru titlul mondial, dar dacă unul dintre noi are două sau trei rezultate slabe, atunci şansele la campionat încep să se diminueze“, a spus Fernando Alonso, care a câştigat o singură cursă în 2007, şi anume Marele Premiu al Malaieziei (Sepang).
Ibericul se arăta îngrijorat şi de forma arătată de monoposturile Ferrari, pe care le consideră aproape imbatabile, cu doar două zile înaintea debutului Marelui Premiu al Principatului Monaco. „Să învingi un Ferrari în acest campionat nu este un lucru tocmai simplu de realizat. Arată o formă pe care noi nu o atingem încă în curse şi astfel este foarte dificil să ne apropiem de ei. Noi putem profita de problemele lor mecanice, aşa cum s-a întâmplat cu Kimi în Spania şi cu Felipe în calificările din Australia, pentru a obţine câteva puncte în plus, a afirmat Alonso.
În clasamentul piloţilor, lider este britanicul Lewis Hamilton, cu 30 de puncte, urmat la două puncte de Fernando Alonso şi la trei de Felipe Massa. După abandonul din Spania, Kimi Raikkonen a pierdut contactul cu primii trei, rămânând cu 22 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS