29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Marş, Cupa Europei. Timpi buni pentru Ştef şi Banciu
Echipa feminină de junioare a României a obţinut un merituos loc doi la Cupa Europei la marş, care s-a desfăşurat recent în Anglia, în localitatea Leamington. Din lot a făcut parte şi o sportivă de la CSM Craiova, Diana Banciu, care a încheiat cursa de 10 km pe locul cinci, înregistrând cel mai bun timp al său, 47 de minute şi 33 de secunde. La seniori, echipa României şi-a îndeplinit obiectivul clasându-se pe poziţia a şasea la 20 km. Claudia Ştef s-a situat pe locul opt, realizând cel mai bun timp din acest an, o oră, 30 de minute şi 31 de secunde, iar pentru România au mai punctat Ana Maria Groza (locul 23) şi Veronica Budileanu (locul 28). Craioveanca Alina Olaru, a patra componentă a lotului condus de Horia Ştef, nu a încheiat cursa, fiind descalificată.
Daniela MITROI

Tenis, Turneul de la Istanbul. Buzărnescu, în turul doi
Cuplul Mihaela Buzărnescu / Ekaterina Dzehalevinh (România / Georgia) a dispus de perechea Anna-Lena Groenefeld / Ipek Şenoglu (Germania / Turcia), cu scorul de 6-3, 3-6, 10-3, în cadrul turneului de la Istanbul, dotat cu premii în valoare de două sute de mii de dolari, pătrunzând astfel în turul doi al competiţiei. În cadrul aceluiaşi turneu, Mihaela Buzărnescu a pierdut în proba de simplu, în faţa Annei Tatishvili, din Georgia, cu scorul 6-7, 7-5, 6-7, jucătoare care a eliminat-o şi pe Sorana Cârstea în turul doi de calificări. Pe tabloul principal al competiţiei din Turcia apar nume mari, precum Maria Şarapova, Elena Dementieva sau Venus Williams.
Alexandru VÎRTOSU

Tenis, Turneul de la Trivandrum. Szatmari a pierdut în finale
Jucătoarea română Agnes Szatmari a cedat în ambele finale ale turneului Trivandrum (India), dotat cu premii totale de 25 de mii de dolari, în ciuda faptului că era principala favorită în ambele cazuri. La simplu, după ce a învins-o în sferturi pe thailandeza Suchanun Viratprasert, cu scorul de 6-3, 6-2, şi în semifinale, pe Isha Lakhani (India), cu scorul de 6-2, 6-0, Szatmari a pierdut în finală în faţa tenismanei Marinne Giraud (Insulele Mauritius – Nr. 7), cu 7-5, 6-3. La dublu, perechea Szatmari / Nicole Clerico (Italia) a câştigat în semifinale în faţa cuplului indian Sanaa Bhambri / Rushmi Chakravarthi (Nr. 3), cu scorul de 6-3, 7-5, dar s-a recunoscut învinsă, în ultimul act, în faţa „dublului“ Lauren Albanese (SUA) / Yanina Wickmayer (Belgia – Nr. 2), cu scorul de 3-6, 7-5, 6-0.
Alexandru VÎRTOSU

Tenis, Roland Garros. Malisse şi Martin ratează turneul
Cu doar câteva zile înainte de startul turneului de tenis de la Roland Garros (27 mai – 10 iunie), belgianul Xavier Malisse şi spaniolul Alberto Martin au anunţat că nu vor putea participa în această competiţie din cauza unor accidentări. Xavier Malisse s-a lovit la încheietura unei mâini, în timp ce Alberto Martin are probleme mari la un cot, cedând astfel locurile lor pe tabloul principal italianului Simone Bolelli şi francezului Nicolas Devilder. Nici la feminin, lucrurile nu stau altfel, rusoaica Vera Zvonareva, accidentată la încheietura mâinii stângi, a declarat forfait, fiind înlocuită pe tabloul principal de simplu cu ucraineanca Iulia Beigelzimer.
Alexandru VÎRTOSU

Atletism, Grand Prix-ul de la Halle. Nicoleta Grasu, pe locul patru
Nicoleta Grasu a reuşit să se claseze pe poziţia a patra la Grand Prix-ul de aruncări de la Halle (Germania), cu o încercare de 61,79 m. Proba a fost câştigată de eterna rivală a româncei de 35 de ani, nemţoaica Franka Dietzsch, de 39 de ani, cu 68,06 m. Principalul obiectiv din acest an al Nicoletei, sportivă pregătită de soţul său, Costel Grasu, îl reprezintă o medalie la Campionatul Mondial de la Osaka, programat în luna august. Tot în Germania, în finala B a probei masculine de aruncare a discului, Mihai Grasu, nepotul dinamovistei, a încheiat primul, cu o încercare de 58,92 m.
Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS