10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDiavolii vor răzbunare

Diavolii vor răzbunare

La 25 mai 2005, la finala Ligii Campionilor dintre AC Milan şi Liverpool, de pe stadionul „Ataturk“ din Istanbul, s-a produs una dintre cele mai incredibile răsturnări de scor din istoria fotbalului. După 50 de secunde, Maldini ducea Milanul în avantaj. Înainte de pauză, Hernan Crespo, de două ori, a oferit echipei italiene un avantaj ce părea ireversibil. După pauză, în şase minute de grandoare pentru Liverpool şi de coşmar pentru AC Milan, englezii au revenit printr-o lovitură de cap al lui Gerrard (’54), o lovitură liberă al lui Vladimir Smicer (’56) şi un penalti transformat de Xabi Alonso, după un fault al lui Gattuso asupra lui Gerrard (’60). În prelungiri, portarul „cormoranilor“, Jerzy Dudek, a reuşit să-l oprească din drumul spre gol pe Andrei Şevcenko (‘117), iar la penaltiuri i-a enervat pe executanţii loviturilor de departajare prin „dansul“ pe care preşedintele clubului AC Milan, Silvio Berlusconi, încă nu l-a digerat.
„Mergem la Atena pentru a lua echipei Liverpool trofeul pe care ni l-a smuls din mâini în urmă cu doi ani. Am pierdut atunci un meci incredibil, hipnotizaţi de dansul de clovn al unui portar. De această dată, vom fi pregătiţi“, susţine Berlusconi.
Şi cum ordinele lui Berlusconi nu se discută la Milan, elevii lui Carlo Ancelotti vor face tot posibilul să-şi ia revanşa în faţa lui Liverpool, în finala Ligii Campionilor, care se va desfăşura în această seară, de la ora 21.45, pe stadionul „Olimpic“ din Atena.

Ancelotti: „Nu suntem favoriţi“

Deşi specialiştii o consideră pe Milan favorită în finala Ligii Campionilor, antrenorul „diavolilor“ nici nu vrea să audă de aşa ceva şi susţine că meciul va fi echilibrat.
„Cu siguranţă va fi un meci echilibrat şi nu ne considerăm favoriţi. Nu am uitat ce s-a petrecut în urmă cu doi ani, la Istanbul. Oricum, nu va fi vorba de o revanşă, noi vom lupta să câştigăm fără să ne gândim la trecut. Acum va fi alt meci“, a declarat Ancelotti.
Tehnicianul Milanului le-a spus ziariştilor încă de luni că a stabilit „unsprezecele“ de start al partidei cu Liverpool şi că s-a hotărât şi asupra singurului vârf pe care îl va folosi.
„Gilardino sau Inzaghi? Eu am decis deja, echipa este făcută, dar o voi anunţa cu puţin timp înainte de meci“.
Altă necunoscută în privinţa formaţiei lui AC Milan este cea legată de fundaşul dreapta, pe care îl va folosi Ancelotti, acesta având de ales între Massimo Oddo şi brazilianul Cafu.
„Nu spun nimic acum, nici jucătorii nu ştiu“, a mai spus „Carletto“.
În ceea ce-l priveşte pe veteranul Paolo Maldini, care se confruntă cu probleme medicale înaintea acestei finale, antrenorul a afirmat: „La ultimele antrenamente s-a simţit bine, am văzut că este foarte concentrat“.

Benitez: „Am pregătit bine meciul“

Spaniolul Rafael Benitez, antrenorul echipei FC Liverpool, l-a lăudat pe mijlocaşul brazilian Kaka de la adversara din finala Ligii Campionilor, AC Milan, dar a dat de înţeles că nu se teme de acesta.
„Vom alinia o echipă care va intra în teren pentru a câştiga. Jucătorii mei ştiu bine ce au de făcut, am pregătit cum nu se poate mai bine acest meci. Kaka este în mod cert unul dintre cei mai buni jucători din lume. Dar noi vom încerca să-l punem în dificultate şi să nu-i lăsăm spaţii. Nu vom juca însă împotriva unui singur jucător, ci vom avea în faţă o întreagă echipă puternică“.
Tehnicianul spaniol a ţinut să precizeze că prezenţa mijlocaşului olandez Boudewijn Zenden la partida de la Atena este pusă sub semnul întrebării. Acesta s-a accidentat la antrenament, iar medicii lui Liverpool fac eforturi mari pentru a-l recupera: „Zenden a fost supus unui tratament intens, dar nu ştim încă dacă vom putea conta pe el. Este un jucător foarte important pentru noi şi sper să pot conta pe el, pentru că altfel ne va fi mai greu, ne va lipsi experienţa sa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS