13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostel Torcea şi Alina Duţă, fără adversari pe măsură

Costel Torcea şi Alina Duţă, fără adversari pe măsură

Cei doi culturişti craioveni au devenit campioni naţionali, iar Torcea a câştigat concursul într-o manieră categorică.

La 42 de ani, culturistul craiovean Costel Torcea continuă să facă performanţă la cel mai înalt nivel. După ce luna trecută a câştigat titlul de campion balcanic, sportivul legitimat la CS Gladiator – CS Armata Craiova a mai obţinut, săptămâna trecută, un titlu, de data aceasta naţional, la categoria 80 kg, în finala desfăşurată în localitatea Baia Mare. Torcea a cunoscut succesul şi ca antrenor, eleva sa, Alina Duţă (foto), devenind şi ea campioană naţională la culturism, juniori mari.
„Alina a fost vicecampioană anul trecut. Acum a reuşit să câştige. Acest lucru s-a întâmplat şi datorită seriozităţii şi muncii ei. Deşi se antrenează în sala de la Gladiator Gym alături de 20 de băieţi, nu o deranjează nimeni, pentru că fiecare îşi vede de treaba lui“, a spus Costel Torcea.

Vor o pepinieră cât mai puternică

Deşi au trecut doar câteva luni de când Costel Torcea şi sportivii săi concurează pentru CS Gladiator – CS Armata Craiova, aceştia au obţinut trei titluri din trei concursuri, iar conducătorii celor două cluburi craiovene, Ion Vărzaru şi Horaţiu Stănescu, au toate motivele să se bucure că l-au readus pe Torcea să concureze pentru Craiova, după un deceniu în care adusese medalii pe bandă pentru Farul Constanţa.
Cu toate acestea, culturistul craiovean spune că este preocupat să dezvolte cât mai repede o pepinieră de juniori: „Nici nu puteam obţine mai multe medalii până acum. Trebuie să creem cât mai repede o pepinieră de tineri culturişti, care să ne reprezinte cu succes la campionate naţionale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU