13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportValencia şi Inter se luptă pentru Chivu

Valencia şi Inter se luptă pentru Chivu

Conform presei spaniole şi italiene, căpitanul tricolorilor are o lungă listă de oferte, gruparea „liliecilor“ şi campioana Italiei părând cele mai insistente.

Presa spaniolă şi cea italiană par să-şi fi făcut un obicei din a-l transfera în fiecare săptămână pe fundaşul român al echipei AS Roma, Cristi Chivu. Ibericii susţin că Valencia este interesată de căpitanul tricolorilor, în timp ce italienii sunt de părere că fundaşul Romei va ajunge la Inter Milano.
Cu toate acestea, Cristi Chivu este pe lista de jucători cărora AS Roma intenţionează să le prelungească înţelegerile. Internaţionalul român a declarat în mai multe rânduri că doreşte să rămână la AS Roma şi că este dispus să-şi prelungească acordul care expiră în vara anului 2008.
Totuşi, în ultimele luni, presa internaţională a asociat numele lui Cristian Chivu cu mai multe grupări din Spania, susţinând că el s-ar afla pe listele de transferuri de la Real Madrid, Barcelona şi Valencia. În acelaşi timp, presa din Italia a notat că internaţionalul român ar putea ajunge la Inter Milano, AC Milan sau Juventus, dar şi în Anglia, la Chelsea.

Carboni, decis să-l transfere pe Chivu

Conform site-ului goal.com, Valencia insistă pentru transferul lui Chivu, directorul sportiv Amedeo Carboni urmând să se deplaseze săptămâna viitoare în Italia pentru a discuta despre internaţionalul român cu omologul său, Daniele Prade.
„Valencia este hotărâtă să-l achiziţioneze pe Cristian Chivu. El a fost ales pentru a întări apărarea şi nu se concepe ratarea transferului. Amedeo Carboni este optimist şi speră ca în scurt timp să perfecteze transferul românului, fără ca operaţiunea să afecteze prea mult vistieria clubului. AS Roma a cerut în primă fază 20 de milioane de euro pentru Chivu, dar jucătorul termină contractul în 2008 şi şi-a exprimat dorinţa de a schimba aerul“, notează sursa citată.
Carboni este optimist în privinţa faptului că transferul lui Chivu s-ar putea realiza pentru o sumă de aproximativ zece milioane de euro, iar operaţiunea ar putea să includă şi transferul definitiv al atacantului Francesco Tavano, împrumutat din iarnă de Valencia la AS Roma.

Chivu, principalul obiectiv al lui Mancini

La rândul său, site-ul sports.it a informat că tehnicianul lui Inter Milano, Roberto Mancini, doreşte neapărat să-l aibă sub comanda sa pe internaţionalul român.
„Roberto Mancini a decis: Cristian Chivu, fundaşul Romei, este obiectivul numărul unu pentru întărirea defensivei în vederea următorului sezon. Dotat din punct de vedere tehnic, poate fi folosit atât în centrul apărării, cât şi pe stânga. Chivu este regizorul clasic din defensivă, tare pe picioare şi în stare să ajute şi ofensiva. Mancini vede în român urmaşul ideal al lui Sinişa Mihajlovici şi un partener, mai mult decât o alternativă, pentru Marco Materazzi, a scris sursa citată, care adaugă că părţile au început deja negocierile, AS Roma fiind dispusă să-l cedeze acum pe internaţionalul român, decât să rişte ca acesta să plece gratis în 2008, când îi expiră contractul.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS