16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBătuţi cu complicitatea arbitrului

Bătuţi cu complicitatea arbitrului

Pandurii Târgu Jiu nu şi-a depăşit condiţia în Ghencea în faţa unei echipe Steaua mulţumite cu victoria la limită, trupa lui Neagoe bifând a cincea înfrângere consecutivă.

Fără opt titulari, Pandurii Târgu Jiu a sperat timp de o repriză că poate părăsi cu un punct Ghencea, însă eforturile fotbaliştilor lui Neagoe au fost anulate de decizia centralului Teodor Crăciunescu, care a dictat penalti pentru Steaua la o cădere teatrală a lui Cristocea. V. Badea a şutat puternic în dreapta lui Guso şi Steaua a intrat în avantaj la cabine. Cu punctele deja acontate, echipa lui Olăroiu nu a mai riscat nimic, iar Pandurii nu a avut forţa să încerce golul egalizator, astfel că în partea a doua fazele de poartă au lipsit cu desăvârşire, fiind de consemnat doar înlocuirile efectuate de cei doi tehnicieni.

Kutlacic a debutat la Pandurii

Obligat de indisponibilităţi, Neagoe a improvizat un prim unsprezece în care şi-a făcut loc pentru prima dată şi Kutlacic, adus în iarnă ca o alternativă pentru Dragomir. Popete şi Iordache au revenit şi ei pe gazon după accidentări, având misiunea să speculeze pe benzi urcările ofensive ale lui P. Marin şi Nicoliţă. Cantonaţi cu tot efectivul în jumătatea proprie, „pandurii“ au lăsat puţine culoare spre poarta lui Guso, au deţinut posesia balonului, însă fără să conteze prea mult în atac. După câteva mingi aruncate în careu şi rezolvate de Adnan Guso, Croitoru a fost aproape de deschiderea scorului, şutul său trecând milimetric pe lângă stâlpul din stânga al porţii bosniacului (’12). Superior în duelurile aeriene, Iacob nu a fost şi suficient de precis, baloanele expediate cu capul oprindu-se în braţele lui Guso (’15, ’41).
Pandurii a fost aproape de deschiderea scorului la şutul lui Păcurar din lovitură liberă, reţinut de Cernea (’26), şi la reluarea spectaculoasă a lui Vintilescu cu capul, după o centrare a lui Mândrean (’34). După ce ambii portari şi-au făcut datoria la şuturile lui Lovin (’40), respectiv Păcurar (’44), a picat şi golul. În cel de-al doilea minut de prelungire al primei părţi, un duel între Mândrean şi Cristocea, amplificat de ultimul, a fost sancţionat de Crăciunescu cu lovitură de pedeapsă şi Badea a transformat.

„Am avut puţine şanse“

Cu victoria în buzunar, Steaua nu a mai forţat în atac, deşi Olăroiu i-a trimis în teren pe ofensivii Dică şi Elton. Cu stadionul gol, steliştii au lăsat spectacolul deoparte, alegând pragmatismul care să le garanteze locul doi şi preliminariile Ligii Campionilor. Neagoe a efectuat o singură schimbare, refuzându-le juniorilor Ecobici şi Militaru un debut în prima ligă chiar pe terenul Stelei.
Tehnicianul „pandurilor“ nu a contestat victoria Stelei, dându-i credit arbitrului Teodor Crăciunescu. „Nu a fost bine fără spectatori, e păcat pentru o aşa frumuseţe de stadion, poate cel mai frumos din ţară, cu un gazon de nota 10. S-a jucat fotbal, însă, din păcate, am pierdut. Se putea mai mult dacă reuşeam să marcăm în prima repriză. Dacă a dat arbitrul penalti probabil a fost. Ne-au lipsit opt jucători, am avut puţine şanse. Steaua a evoluat foarte bine, iar dacă iese pe doi merită să joace în Liga Campionilor. Sper să ajungă din nou acolo“, a declarat Neagoe.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU