10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFără frică printre rechini

Fără frică printre rechini

Liga I, etapa a 33-a
Farul Constanţa – "U" Craiova
Stadion „Farul“, astăzi, ora 18.00 (Telesport).
Echipe probabile:
Farul:
Vlas – Farmache, Gheară, Şchiopu, Maxim – Băcilă, Todoran, Benteekloh, L. Florea – Gerlem, Guriţă. Antrenor: Basarab Panduru.
Universitatea: Bornescu – Ciucă, D. Stoica, Curteanu – Dănănae, Gîrlă, Săceanu, Rose – Baird, Dina, Wobay. Antrenor: Florin Cioroianu.
Arbitri: T. Lajos – C. Avram, O. Maier

La Constanţa se întâlnesc astăzi două formaţii lipsite de griji. Farul, echipă scăpată definitiv de emoţii după succesul din runda trecută de la Iaşi şi, mai ales, după victoria Rapidului în faţa Ceahlăului, vrea să-şi spele păcatele unui sezon ruşinos printr-un joc bun în ultimele două etape. „Rechinii“ lui Panduru şi-au propus să obţină cele trei puncte la ultima apariţie în faţa suporterilor, însă sunt convinşi că nu le va fi uşor. Seria de succese înregistrate de elevii lui Cioroianu i-a pus pe gânduri pe oficialii Farului, care se tem să nu aibă soarta lui Poli, umilită runda trecută de Ştiinţa, chiar la Timişoara.
Universitatea, echipa momentului în acest final de sezon, a anunţat că nu va merge pe Litoral la plajă, ci să obţină puncte, obiectivul pe care şi l-a propus antrenorul Florin Cioroianu fiind să încheie campionatul fără înfrângere. Deşi nu poate conta pe trei titulari, Mitchell, Gărgălie (ambii suspendaţi) şi Florin Costea (uşor accidentat), tehnicianul Ştiinţei este convins că înlocuitorii acestora îşi vor face datoria şi echipa va obţine cel puţin un punct pe Litoral. „Sper ca înlocuitorii celor trei să arate că nu degeaba sunt în lotul Universităţii şi că există o concurenţă mare pe posturi în acest moment. La fiecare meci noi vom merge doar la victorie, acest lucru fiind valabil şi pentru jocul de la Constanţa“, a spus Cioroianu.

Julius Wobay vrea să spargă gheaţa la Constanţa

După evoluţia bună de la Timişoara, mijlocaşul Julius Wobay şi-a recăpătat încrederea în forţele proprii şi a anunţat că vrea să marcheze astăzi, în poarta Farului, primul său gol într-un meci oficial de când a venit la Universitatea. Leonezul, care ieri a împlinit 23 de ani, a mai precizat că se simte din nou bine la echipă şi că nu are de gând să plece. „Îmi doresc să dau primul meu gol la Universitatea, contra Farului, şi să-mi fac astfel şi un cadou frumos de ziua mea. La nici o altă echipă nu am mai stat atât de mult timp fără să marchez. După cele cinci victorii simt că nu ne mai poate opri nimeni şi nu mergem la Constanţa să facem plajă, ci pentru a obţine cel de-al şaselea succes consecutiv“, a afirmat Wobay.
Referitor la situaţia sa la Universitatea, Julius Wobay a declarat: „După partida cu Poli Timişoara m-am convins că nimeni nu are nimic cu mine şi nici cu prietenul meu Njock, chiar dacă el are unele probleme acum. În fotbal, la fel ca în viaţă, treci prin momente grele şi eu am avut un astfel de moment. Nu-mi place să stau pe bancă, vreau să joc, pentru că îmi place fotbalul. Îmi doresc chiar să evoluez la un nivel mai înalt, însă, pentru asta, trebuie să muncesc. Sper să nu mai fie probleme şi să am ocazia să dau tot ce pot pentru Universitatea“.
Dacă ieri a fost ziua lui Wobay, astăzi în tabăra Universităţii mai este un sărbătorit, Constantin Gărgălie, jucătorul care a evoluat până acum în 18 partide oficiale pentru Ştiinţa împlinind 28 de ani. Gărgălie va trebui să le facă de două ori cinste colegilor săi, pentru că mâine îşi sărbătoreşte şi ziua onomastică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII