16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDucati, mereu surprinzătoare

Ducati, mereu surprinzătoare

La Le Mans, locul unde astăzi va avea loc Marele Premiu al Franţei la motociclism viteză, nu mai există pe circuit linii drepte suficient de lungi care să avantajeze puternicele motociclete Ducati. Dar, cu toate aceasta, motocicleta italiană a surprins vineri şi sâmbătă la antrenamente, obţinând timpi buni. În a treia sesiune a probelor libere, programată ieri-dimineaţă, deşi toată lumea se aştepta ca Suzuki şi Honda să domine autoritar, australianul Casey Stoner, de la Ducati, liderul la zi al ierarhiei piloţilor, s-a clasat al treilea, la numai o zecime de cel care a obţinut cel mai bun timp, americanul John Hopkins, de la Suzuki, care a fost urmat de Toni Elias (Honda).

Probleme pentru Rossi şi Yamaha

La antrenamentele libere de la Le Mans, motocicletele Yamaha nu au rupt gura târgului. Americanul Collin Edward a obţinut ieri al cincilea timp, în timp ce septuplul campion mondial Valentino Rossi a trebuit să se mulţumească doar cu a opta reuşită a zilei. Cel supranumit „Doctorul“, care declarase în urmă cu câteva zile că circuitul de la Le Mans este pe placul lui, a recunoscut că motocicleta Yamaha a avut perobleme pe pista din Franţa.
„Vineri dimineaţă, lucrurile au mers destul de bine, dar mai târziu s-au complicat. Am avut probleme, inclusiv cu alegerea cauciucurilor, şi nu am reuşit să scoatem timpii pe care i-am fi dorit. Oricum, am cules câteva date în legătură cu problemele noastre şi sper ca în timpul cursei totul să fie bine“, a declarat Rossi, care nu-şi mai poate permite să piardă puncte la Le Mans, deoarece liderul clasamentului piloţilor, Casey Stoner, are deja un avans de 15 puncte .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS