12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBridgestone şi-a pregătit marfa

Bridgestone şi-a pregătit marfa

La sfârşitul săptămânii viitoare, când „Marele Circ“ programează una dintre cele mai spectaculoase curse ale sale, cea a statului Monaco, unul dintre protagonişti va fi şi singurul furnizor de cauciucuri rămas în Formula 1, Bridgestone. Şi asta pentru că este binecunoscut faptul că pe circuitul amenajat pe străzile din Monte Carlo, pneurile sunt solicitate la maximum. Bridgestone va pune la dispoziţia scuderiilor pentru această cursă tipul de cauciuc extramoale, de fiecare dată folosit de piloţi la cursa din Principat.
În această săptămână, pe circuitul „Paul Ricard“, din sudul Franţei, aflat în proprietatea lui Bernie Ecclestone, piloţii de Formula 1 au avut ocazia să se acomodeze cu noile „încălţări“, iar Kees van de Grint, inginerul-şef de la Bridgestone Motorsport, le-a vorbit jurnaliştilor despre caracteristicile acestor pneuri: „La Monte Carlo este nevoie de o cât mai mare aderenţă. Ştiu că tracţiunea va fi fundamentală, pentru că monoposturile vor efectua multe accelerări, care sunt urmate adesea de abordarea cu viteză lentă a unor curbe dificile. Aşadar, cauciucurile sunt foarte solicitate, iar noi am lucrat mult pentru a realiza un model cu un grad de uzură minim“.
De Grint a recunoscut totodată că succesul noilor pneuri nu este garantat sută la sută şi a spus că aşteaptă sfârşitul cursei de la Monaco pentru a vedea dacă piloţii sunt sau nu mulţumiţi.
„Pe circuitul Paul Ricard am testat în primele două zile pneurile moi, care s-au comportat de minune, dar consider că modelul extramoale folosit în ultima zi, se pliază mai bine pe pista de la Monaco pentru că oferă mai multă aderenţă. Dar totuşi, Paul Ricard nu este Monaco şi abia la sfârşitul cursei de săptămâna viitoare vom vedea rezultatele muncii noastre“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS