21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Sevilla a bisat

Echipa andaluză şi-a adjudecat, pentru a doua oră consecutiv, Cupa UEFA, învingând, după loviturile de departajare, pe Espanyol Barcelona.

FC Sevilla şi-a adjudecat miercuri seară, pentru a doua oră consecutiv, Cupa UEFA. Andaluzii şi catalanii de la Espanyol Barcelona au oferit un spectaol deosebit la Glasgow, în finala competiţiei, câştig de cauză având elevii lui Juande Ramos, care s-au impus la loviturile de departajare, cu 5-3. După 90 de minute scorul a fost 1-1, iar la capătul prelungirilor tabela de pe „Hampden Park“ arăta 2-2.

Goluri frumoase în prima repriză

Ramos a trimis în teren o echipă în care s-au aflat nouă jucători ce fuseseră prezenţi şi în finala de anul trecut, iar Sevilla a început mai bine şi a fost periculoasă în debutul meciului la şuturile lui Enzo Maresca şi Kanoute. Dani Alves şi-a încercat şi el norocul în minutul 10, cu un şut de la 25 de metri, dar Iraizoz a fost la post. Espanyol a replicat după cinci minute, însă Tamudo a reluat slab centrarea lui David Garcia. În minutul 18, Sevilla a reuşit să deschidă scorul. În urma unei degajări cu mâna a portarului Palop, mingea a ajuns la Adriano Correia, care a depăşit doi adversari şi l-a învins pe Iraizoz cu un şut la colţul lung.
Pe fondul unui joc bun al Sevillei, Espanyol a reuşit să egaleze în minutul 28, când Riera l-a întors pe Daniel Alves la marginea careului, iar şutul său a fost deviat de un fundaş al „alb-roşilor“ şi a poposit în plasa porţii lui Palop. Până la finalul primei părţi, cele două echipe au jucat într-un ritm alert, dar nu a mai fost de consemnat decât o ocazie de gol, trecută în contul lui Luis Fabiano, care a reluat peste poarta catalanilor centrarea lui Dragutinovic.

Moises a fost eliminat

Repriza a doua a început în acelaşi ritm infernal în care s-a disputat şi prima parte, iar Iraizoz a fost pus repede la încercare de Kanoute, portarul lui Espanyol reţinând în doi timpi şutul de la 20 de metri al atacantului din Mali. La poarta cealaltă, Palop a intervenit bine la şutul lui Tamudo, apoi a fost salvat de transversală la reluarea lui Riera, bine servit de Ivan de la Pena. Ernesto Valverde l-a introdus în minutul 58 pe golgheterul Cupei UEFA, Walter Pandiani, iar câteva minute mai târziu, Juande Ramos a făcut o mutare asemănătoare, aruncându-l în luptă pe atacantul Kerzhakov. Jucătorul rus avea să-şi facă repede simţită prezenţa pe gazon, el simulând în minutul 67 un fault, care a provocat eliminarea lui Moises de la Espanyol, acesta primind al doilea cartonaş galben.
Sevilla a încercat să profite de superioritatea numerică şi i-a înghesuit pentru o bună perioadă pe cei de la Espanyol în propria jumătate, însă Kerzhakov, Kanoute şi Dragutinovic nu au reuşit să-l învingă pe Iraizoz.

Palop a apărat trei penaltiuri

Espnayol a continuat să se apere ordonat şi în prelungiri, dar, chiar în ultima secundă a primei reprize suplimentare (‘105), Kanoute a reuşit să ducă scorul la 2-1 în favoarea Sevillei, după ce a reluat de la câţiva metri o centrare pe jos trimisă de pe partea dreaptă de Jesus Navas. Siguri de victorie, andaluzii au tratat apoi cu superficialitate două ocazii de gol în a doua repriză de prelungiri. Şi, când nimeni nu mai credea, Espanyol a avut puterea să egaleze, Jonatas prinzând un şut de zile mari din afara careului în minutul 115.
După executarea loviturilor de la 11 metri, Sevilla avea să fie însă echipa care s-a bucurat, pentru că Palop a reuşit să se opună şuturilor lui Luis Garcia, Jonatas şi Torrejon, toţi trei şutând slab. Şi de la Sevilla a ratat Dani Alves, dar au reuşit să introducă mingea în poartă Kanoute, Dragutinovic şi Puerta. De la Espanyol doar Pandiani nu a greşit ţinta.
Festivitatea de premiere a avut loc pentru prima dată după mulţi ani în tribuna oficială a stadionului, căpitanul învingătoarei, Javi Navarro, primind Cupa UEFA din mâinile lui Michel Platini. De partea cealaltă, lacrimile jucătorilor şi suporterilor lui Espanyol s-au amestecat cu ploaia care a căzut pe „Hampden Park“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS