11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu rămâne la Şahtior

Lucescu rămâne la Şahtior

„Il Luce“ a infirmat că este interesat de gruparea „vulturilor“, susţinând că doreşte să rămână la echipa ucraineană până la finalul contractului, care expiră peste doi ani.

Antrenorul francez Jean Tigana a ajuns la un acord cu conducerea clubului Beşiktaş, în vederea rezilierii contractului său cu gruparea din Istanbul, cu două etape înainte de încheierea primei ligi turce.
„După discuţii cu Tigana, cele două părţi au rupt contractul de comun acord“, se arată într-un comunicat al clubului Beşiktaş, postat pe site-ul oficial al grupării din Istanbul.
Presa din Turcia a scris că antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu (foto), va fi succesorul lui Tigana. Tehnicianul român a negat însă că este interesat de Beşiktaş, afirmând că îşi doreşte să rămână la Şahtior Doneţk.
„Mai am contract cu Şahtior doi ani şi vreau să lucrez la capacitate maximă. Din punct de vedere profesional, sezonul următor va fi foarte important, pentru că vreau ca echipa să facă un pas înainte. Şahtior a ajuns de trei ori consecutiv în primăvara europeană şi am acumulat multe puncte pentru club. Dar acest lucru nu este de ajuns, pentru că vreau să jucăm în Liga Campionilor. Echipa evoluează, iar experienţa ne ajută foarte mult şi cred că Şahtior are toate şansele să-şi îndeplinească obiectivele“, a spus „Il Luce“.

„Il Luce“ i-a mulţumit lui Ahmetov

Lucescu, care a împlinit, miercuri, trei ani de când a preluat gruparea ucraineană, este singurul antrenor al echipei din Doneţk care a reuşit să câştige campionatul de două ori consecutiv, iar pentru acest lucru i-a mulţumit patronului Rinat Ahmetov, care i-a asigurat toate condiţiile.
„Ne-a ajutat la realizarea transferurilor şi am reuşit să aducem la echipă mulţi jucători tineri şi talentaţi. Disciplina este una dintre cheile succesului unei echipe, iar titlurile de campion sunt ale celor care muncesc. La Şahtior există o infrastructură excelentă pentru performanţă şi fiecare om de la club îşi aduce contribuţia“, a mai spus tehnicianul român.
Mircea Lucescu a câştigat cu această formaţie două campionate, în 2005 şi în 2006, o Cupă a Ucrainei, în 2004, şi Supercupa, în 2005. Lucescu a condus-o pe Şahtior în 149 de partide, dintre care a câştigat 102, a terminat la egalitate în 25 şi a pierdut 22. Echipa sa a marcat de 295 de ori şi a primit 114 goluri.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS