11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar nouă puncte în deplasare

Doar nouă puncte în deplasare

Nimeni nu crede că Pandurii Târgu Jiu ar putea încurca Steaua chiar la ea acasă şi mai mult, de ziua finanţatorului Gigi Becali, având în vedere numeroasele absenţe din lotul grupării din Târgu Jiu. Dacă va pierde în Ghencea, echipa lui Neagoe rămâne cu nouă puncte acumulate în deplasare în acest sezon, bilanţ mai slab decât al retrogradatei FC Argeş. Doar Ceahlăul, FC Naţional şi Jiul Petroşani au obţinut mai puţine puncte pe terenuri străine, primele două câte cinci, iar Jiul şapte puncte.
Cernea poate să stea liniştit între buturile Stelei pentru că va avea în faţă o echipă codaşă şi la capitolul goluri marcate în deplasare. Pandurii ocupă un neoficial loc trei în acest clasament al „nereuşitelor“, cu şapte goluri, fiind devansată doar de Jiul Petroşani, cu trei goluri, şi Ceahlăul Piatra Neamţ, cu şase goluri. În condiţiile în care Eugen Neagoe are opt absenţi pentru jocul cu Steaua este greu de crezut că echipa sa îşi va îmbunătăţi aceste cifre, chiar dacă „pandurii“ nu vor resimţi presiunea tribunei din Ghencea, jocul urmând să se desfăşoare fără spectatori.
Convins că va pierde, Condescu i-a cerut lui Neagoe să promoveze tineri din pepiniera proprie, „Geană“ convocând patru juniori pentru acest meci.

Rus şi Bogoi stau câte o etapă

Comisia de Disciplină a FRF a dictat câte o etapă de suspendare pentru „pandurii“ Alin Rus şi Adrian Bogoi, ambii eliminaţi în partida cu FC Vaslui. Cei doi pot reveni în ultimul meci din acest sezon, cu FC Argeş, pe „Municipal“, urmând să-şi ispăşească pedeapsa în partida din Ghencea cu Steaua. Deşi Bogoi a primit cartonaş roşu direct, Comisia a ţinut cont de faptul că elevul lui Neagoe nu a fost recidivist şi a fost sancţionat de arbitrul Haţegan pentru un fault de joc şi nu pentru fapte nesportive. Pe lângă cei doi, „Geană“ nu poate conta în jocul cu Steaua nici pe Adi Popescu, Dragomir şi Vasilache, toţi suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, Popete, Iordache şi Vancea, accidentaţi.    

Stângă îşi face „mea culpa“

„Pandurii“ s-au bucurat ultima dată pentru o victorie la finalul etapei a 28-a, când au învins Jiul Petroşani pe teren propiu, asigurându-şi în acelaşi timp îndeplinirea matematică a obiectivului, menţinerea în Liga I. De atunci, echipa lui Neagoe a uitat să câştige, nereuşind să adune vreun punct în ultimele patru etape.
Seria neagră a fotbaliştilor a culminat cu episodul Vaslui, când în loc de fotbal s-a servit circ pe „Municipal“. Jucătorii lui „Geană“ l-au găsit vinovat pe arbitrul Haţegan, după ce antrenorul găsise şi presa vinovată pentru umilinţa de la Arad.
Căpitanul echipei Pandurii, Florin Stângă, găseşte vinovaţii în vestiarul grupării gorjene, acesta împreună cu colegii săi având misiunea să termine cu fruntea sus acest campionat. „Numai noi, jucătorii, suntem vinovaţi pentru toate rezultatele, nu arbitrii, conducătorii sau antrenorii pentru că noi jucăm în teren. Încercăm în cele două etape rămase să mai spălăm un pic ruşinea din ultima perioadă“, a declarat Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS