5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSosesc şi fotbaliştii

Sosesc şi fotbaliştii

După unele achiziţii mai puţin reuşite, oficialii Ştiinţei au izbutit să aducă şi jucători care au confirmat în campionat şi care se anunţă extrem de utili pentru sezonul viitor.

Universitatea Craiova a făcut primele transferuri pentru sezonul viitor, reuşind să-şi asigure serviciile a doi jucători de la FC Argeş, mijlocaşul Andrei Prepeliţă şi atacantul Ciprian Tănasă. Patronul grupării oltene, Adrian Mititelu, susţine că a stat aproape patru ore la negocieri cu finanţatorul echipei piteştene, Cornel Penescu, acesta din urmă cedând şi datorită prieteniei care îi leagă. Suma de transfer anunţată de oficialii Ştiinţei este de un milion de euro pentru Prepeliţă şi 500.000 de euro pentru Tănasă, primul semnând un contract pe cinci ani, celălalt urmând să fie jucătorul Universităţii până în 2011.
„Sper ca oltenii să fie mândri că am reuşit să luăm doi jucători de mare valoare. Nu vom aduce alţii, cei doi sunt suficienţi. Nu are rost să mai facem transferuri doar de dragul de a le face. Cred că putem să reclădim o echipă care să meargă an de an în cupele europene. La anul, la finele campionatului 2007-2008, ajutaţi şi de şansă, cred că vom termina pe podium“, a afirmat Mititelu.

Penescu i-a dat pentru că se plafonaseră

La rândul său, Cornel Penescu a precizat că i-a cedat pe cei doi jucători Universităţii şi pentru că oltenii au fost primii care au venit cu o ofertă concretă. În plus, patronul lui FC Argeş a mai anunţat că va reînnoi lotul şi că oricare jucător al echipei sale este de vânzare. „Prepeliţă şi Tănasă se plafonaseră la FC Argeş şi e bine pentru ei că au ales să plece la Universitatea Craiova, mai ales că ambii şi-au dorit acest lucru. În contextul în care vom începe reconstrucţia echipei, transferul celor doi nu e ceva extraordinar. Ambii sunt jucători cu calităţi, dar la FC Argeş nu şi-au demonstrat eficienţa şi, din această cauză, am ajuns să retrogradăm“, a declarat Penescu.
„Din moment ce nici unul dintre antrenorii din acest sezon nu a putut face nimic, înseamnă că problema este la jucători. De acum înainte mă voi implica mai mult la echipă şi voi cumpăra jucători scumpi pentru că nu poţi face treabă cu cei ieftini. Sunt dispus să plătesc şi un milion de dolari pentru un transfer, indiferent de părerea antrenorilor“, a adăugat finanţatorul piteştenilor, care speră ca FC Argeş să rămână în prima ligă pentru că „în acest moment, condiţiile de licenţiere sunt foarte greu de îndeplinit de echipele care se luptă pentru promovare în Liga a II-a“.

Prepeliţă: „Îmi doream să ajung la Universitatea“

Mijlocaşul Andrei Prepeliţă s-a declarat încântat de pasul făcut şi este convins că va face o figură frumoasă în Bănie. A ales Universitatea pentru că este oltean, dar şi pentru că a fost prima echipă care a venit cu o ofertă concretă, despre discuţiile cu Steaua sau Rapid susţinând că nu au dus la vreo ofertă.
„Am decis să joc la Universitatea pentru că este o echipă mare, de tradiţie în fotbalul românesc. În plus, eu sunt oltean. Mă bucur că, în privinţa mea, Universitatea le-a luat faţa formaţiilor din Bucureşti. A fost singura echipă care a venit cu o ofertă concretă. Despre un transfer al meu la Steaua, Rapid sau alt club din Capitală au fost doar discuţii. Am mai ţinut legătura cu domnul Mititelu şi îmi doream să ajung la Universitatea. Am jucat împotriva Ştiinţei, este o echipă tânără, cu potenţial. De fapt, s-a văzut pe acest final de campionat. Vreau să arăt la Craiova că am valoare pentru a face performanţă în sezonul viitor şi pentru a rămâne în vizorul echipei naţionale. Îi aştept pe suporterii olteni să fie alături de noi“, a afirmat Prepeliţă.

Tănasă: „Pentru mine este un pas înainte“

Atacantul Ciprian Tănasă a precizat, la rândul său, că nu a stat prea mult pe gânduri atunci când a primit oferta de la Universitatea Craiova, mai ales că ştia că este dorit în Bănie. „Pentru mine este, fără îndoială, un pas înainte. A fost prima ofertă concretă pe care am primit-o şi nu am mai stat pe gânduri. Ştiam că sunt dorit la Craiova, pentru că am fost sunat de mai multe ori de domnul Mititelu. Cei care mă cunosc ştiu că sunt un tip care pune suflet în tot ceea ce face. Mi-am dorit să ajung aici şi sper să fiu de ajutor Universităţii. Nu mă tem de concurenţă, altfel nu aş mai fi venit. Concurenţa pe posturi este benefică unei echipe. Am văzut că Universitatea are jucători tineri, talentaţi şi sper să facem treabă bună aici atât eu, cât şi colegul meu Prepeliţă“, a spus Tănasă. Acesta a mai precizat că a plecat de la FC Argeş şi pentru că evolua la această echipă de mult timp. „Eu am jucat la FC Argeş opt ani, Prepeliţă cinci şi trebuia să schimbăm mediul. Simţeam că nu ne mai putem concentra aşa cum ar trebui“, a adăugat Tănasă
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII