24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPremierea va fi făcută în tribune

Premierea va fi făcută în tribune

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a anunţat că fotbaliştii echipelor care vor câştiga finala Cupa UEFA, ce se va disputa în această seară, la Glasgow, şi ultimul act al Ligii Campionilor, programat pe 23 mai, la Atena, vor urca în tribună pentru a-şi primi trofeul.
„Am dorit ca pe 16 mai, la Glasgow, şi o săptămână mai târziu, la Atena, cupele europene să revină la tradiţie şi acelaşi lucru să se întâmple şi anul viitor, la Viena, la Euro 2008. Jucătorii echipei învingătoare vor urca în tribune pentru a primi trofeul, în rândul suporterilor, al oamenilor fotbalului, al celor fideli balonului rotund. Redăm fotbalului locul său meritat, redăm eroii mulţimii, abolim medierea electronică“, a spus Platini.
În ultimii ani, ceremonia de înmânare a trofeelor avea loc pe teren, însă Platini a reamintit că Bobby Moore a primit trofeul în tribune pe „Wembley“, în iulie 1966, Dino Zoff şi-a împărtăşit bucuria cu mulţimea de pe stadionul „Santiago Bernabeu“ în 1982, pentru cei mai în vârstă a făcut referire la Miguel Munoz, care a ridicat trofeul pe „Parc des Princes“, în 1956, iar cei mai tineri îşi pot reaminti de Didier Deschamps, care în 1998 a urcat în tribune pentru a primi Cupa Mondială în mijlocul miilor de suporteri în extaz. „Jucătorii aparţin mulţimii de suporteri, ei au aceleaşi rădăcini, iar aici este sensul acestei schimbări de protocol: să redăm fotbalul celor care îl iubesc“, a afirmat Platini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU