16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMicul Buddha, pregătit pentru ultimul act

Micul Buddha, pregătit pentru ultimul act

Ivan De la Pena este jucătorul cel mai experimentat care va intra pe gazonul stadionului „Hampden Park“.

Mijlocaşul lui Espanyol, Ivan De la Pena, va fi jucătorul cel mai experimentat care va intra pe gazonul stadionului „Hampden Park“ din Glasgow, la finala Cupei UEFA cu FC Sevilla.
La fel ca şi antrenorul său, Ernesto Valverde, jucătorul de 31 de ani a îmbrăcat în cariera sa tricoul celor două echipe catalane, FC Barcelona şi Espanyol, De la Pena mai trecând şi pe la Lazio şi Olympique Marseille. Cel supranumit de presa spaniolă „Micul Buddha“ a câştigat de două ori Cupa UEFA, în 1997 şi 1999, şi mai are în palmares trei Cupe ale Spaniei, câştigate în 1997, 1998 şi 2006, precum şi Supercupa Spaniei şi Supercupa Europei. Uneori a jucat, alteori a privit din tribună toate aceste finale, dar cu siguranţă a acumulat mult de-a lungul carierei şi îşi va pune experienţa în folosul echipei, la Glasgow.

„Nervii sunt întinşi la maximum“

De la Pena susţine că în finala unei competiţii de o aşa mare importanţă, cum este Cupa UEFA, toţi jucătorii sunt foarte concentraţi, încearcă să dea totul pe teren, iar nervii sunt întinşi la maximum. „Când ştii că joci cu trofeul pe masă încerci să dai totul, adrenalina creşte, iar nervii sunt întinşi la maximum. Pentru noi este un lucru extraordinar că am ajuns să jucăm a doua finală în decurs de doi ani, după finala Cupei Spaniei de anul trecut. Am demonstrat că suntem competitivi şi că putem să jucăm la un nivel înalt“, a spus De la Pena.
Mijlocaşul apreciază jocul spectaculos al adversarei din ultimul act al Cupei UEFA: „Echipa lui Juande Ramos practică un joc spectaculos, pe placul tuturor. Face un presing foarte bun şi stă foarte bine la capitolul posesia balonului. Probabil este una dintre cele mai în formă echipe. Sevilla este favorită, dar într-o finală se poate întâmpla orice, iar noi ne vom juca şansa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS