3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCoridă pe Hampden Park

Coridă pe Hampden Park

FC Sevilla şi Espanyol Barcelona joacă pe arena din Glasgow, având pe masă trofeul celei de-a doua competiţii fotbalistice europene intercluburi.

A doua competiţie europeană intercluburi ca importanţă, Cupa UEFA, îşi va desemna în această seară, de la ora 21.45, câştigătoarea, „actorii“ ultimului act al acestei competiţii fiind spaniolii de la FC Sevilla şi Espanyol Barcelona, iar „scena“- stadionul „Hampden Park“ din Scoţia.
Echipa pregătită de Juande Ramos, Sevilla, este creditată cu prima şansă, dat fiind faptul că este deţinătoarea trofeului, dar şi pentru că în Primera Division este încă în cărţi în lupta pentru titlu, în timp ce Espanyol ocupă abia locul al 12-lea.

Urme după semifinale

Dacă Sevilla stă mai bine la capitolul tehnică şi valoare individuală a jucătorilor, Espanyol mizează în special pe forţa de grup. „Mă tem de spiritul de echipă al celor de la Espanyol. Nu cred că această finală poate fi decisă de un singur jucător“, a spus antrenorul andaluzilor, Juande Ramos.
Acesta este îngrijorat şi de faptul că „dubla“ din semifinale cu Osasuna a lăsat destule urme în echipa sa de bază.
Mijlocaşul Adriano Correia a înfruntat o cursă contratimp pentru a juca în finala Cupei UEFA, după ce s-a accidentat în manşa a doua a semifinalei cu Osasuna. Jucătorul de 22 de ani s-a accidentat la coapsă în minutul 27 al returului şi a absentat deja de la meciurile cu Real Madrid şi cu Recreativo Huelva, din campionat. Mijlocaşul brazilian şi-a reluat de câteva zile antrenamentele şi susţine că este pregătit pentru confruntarea de la Glasgow.
„M-am recuperat rapid şi am şanse să joc în finală. Eu sunt sută la sută pregătit pentru că nu mai am dureri musculare. Este a doua noastră finală şi sper să reedităm performanţa de anul trecut“, a declarat Adriano.
Tot în returul semifinalei cu Osasuna, fundaşul Julien Escude a primit un nou cartonaş galben şi nu va putea juca în finala de la Glasgow.
Pe de altă parte, fundaşul central Aitor Ocio, care s-a accidentat sâmbătă, în meciul cu Recreativo Huelva, a efectuat o serie de analize, care au arătat că întinderea suferită nu este gravă, el putând astfel să evolueze în meciul din această seară.

Espanyol s-a învăţat cu statutul de outsider

Espanyol Barcelona a ajuns în ultimul act al Cupei UEFA după ce a obţinut o calificare mai mult decât meritată, în detrimentul formaţiei germane Werder Bremen. Tehnicianul lui Espanyol, Ernesto Valverde, consideră că, la fel ca şi în semifinala cu Werder, formaţia sa are şansa a doua în confruntarea din ultimul act cu Sevilla.
„Este normal ca Sevilla să fie considerată favorită, deoarece este deţinătoarea trofeului. Sevilla are un joc compact şi este echilibrată în toate compartimentele, beneficiind de jucători foarte valoroşi“, a opinat antrenorul grupării catalane.
Valverde susţine însă că, într-o finală cum este cea de la Glasgow, diferenţa este făcută de grup şi nu de vedete.
„O finală nu este decisă neapărat de jucătorii mari. Nu trebuie să ai un Ronaldo sau un Zidane ca să câştigi trofeul. Asta nu înseamnă că noi nu avem fotbalişti valoroşi. Jucătorilor mei le-am cerut doar să aibă încredere în ei şi să fie responsabili“, a spus tehnicianul lui Espanyol Barcelona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS