13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGheorghe Constantin nu mai demisionează

Gheorghe Constantin nu mai demisionează

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a declarat, ieri, că s-a pripit atunci când a afirmat că-şi va da demisia dacă vor fi aduşi arbitri străini la finala Cupei României. „Uneori te mai ia gura pe dinainte. Chiar şi preşedintele de onoare al CCA, Nicolae Rainea, m-a întrebat dacă nu m-am grăbit cu această afirmaţie. Noi insistăm ca arbitrii să fie români la finala Cupei României, dar cele două cluburi şi-au manifestat intenţia de a fi arbitrate de o brigadă străină. Am făcut o greşeală când am adus arbitri străini la semifinală. Eu sunt vinovat că am creat precedentul. Dacă vom aduce arbitri străini la această partidă vreau să fie o brigadă de elită“, a declarat Constantin.
Acesta a mai anunţat că va propune un proiect pentru creşterea baremelor arbitrilor din Liga I de la 450 la 1.000 de euro. „Din aceşti bani, arbitrii îşi vor asigura cazarea, transportul şi masa şi nu vor mai avea nici o legătură cu clubul organizator. Altfel, vor fi excluşi din arbitraj, iar clubul care va contacta arbitri va fi sancţionat“, a explicat şeful „fluieraşilor“.
În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse arbitrului Ovidiu Haţegan, cum că acesta ar fi condus sub influenţa alcoolului partida Pandurii – FC Vaslui, Gheoghe Constantin a spus: „Nu cred că există un arbitru la un asemenea nivel care să bea înainte de meci. Eu, dacă aş fi fost observatorul partidei, aş fi solicitat o fiolă. Conducerea grupării din Târgu Jiu a declarat că va aduce dovezi că arbitrul a băut, dar eu nu cred. E de neconceput ca un arbitru să bea la un asemenea nivel“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS