11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFrăsineanu a împuşcat vulturii

Frăsineanu a împuşcat vulturii

Mijlocaşul oltean a „închis“ tabela la 3-0, iar Beşiktaş a pierdut astfel lupta pentru titlu, care a fost câştigat de Fenerbahce în anul în care îşi sărbătoreşte centenarul.

 Fostul mijlocaş al Universităţii Craiova, Cornel Frăsineanu, a înscris, duminică, un gol în meciul câştigat de echipa la care este legitimat, Bursaspor, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Beşiktaş. Frăsineanu, care a fost integralist, a marcat în poarta „vulturilor“ golul de 3-0, în minutul 66. Celelalte goluri ale partidei din etapa a 32-a a campionatului Turciei au fost înscrise de Cumhur (’11) şi Sinan Kaloglu (’37).
Coechipierul lui Frăsineanu, Daniel Pancu, fost jucător al echipei Beşiktaş, nu a fost folosit de tehnicianul Engin Ipekoglu. Aceasta a fost prima înfrângere înregistrată de Beşiktaş în faţa echipei Bursaspor după zece ani.
Într-un alt meci din campionatul Turciei, Gazientepspor, cu Giani Kiriţă integralist, a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1, formaţia Kayserispor. Kiriţă a primit un cartonaş galben în minutul 78.

Fenerbahce, a al 17-lea titlu

În urma rezultatelor înregistrate în etapa a 32-a, Fenerbahce a câştigat pentru a 17-a oară titlul în Turcia, chiar când se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea clubului. Fenerbahce a devenit cea mai titrată echipă din Turcia, fiind urmată de Galatasaray, care a câştigat campionatul de 16 ori.
Echipa din Istanbul a terminat la egalitate, scor 2-2, partida cu Trabzonspor, în timp ce rivala sa din Istanbul, Beşiktaş, a fost învinsă, cu 3-0, de Bursaspor. Cu două etape înainte de final, Fenerbahce are 64 de puncte, şase mai multe decât Beşiktaş. Deoarece Fenerbahce este avantajată de rezultatele directe, chiar dacă ar pierde în ultimele două etape şi Beşiktaş ar câştiga, tot este campioană. Şi Galatasaray, formaţia situată pe poziţia a treia, a obţinut duminică o remiză, scor 1-1, cu Sivasspor, şi a pierdut orice speranţă să mai ajungă pe primul loc, având 56 de puncte.
Mijlocalul lui Fenerbahce, Tumer Metin, a intrat în istoria fotbalului turc, fiind singurul jucător care a câştigat campionatul cu două echipe exact de centenar. În sezonul 2002/2003, când Beşiktaş a împlinit 100 de ani, Tumer a câştigat titlul cu această echipă, care era antrenată atunci de Mircea Lucescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS