12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCioroianu, confirmat pentru sezonul viitor

Cioroianu, confirmat pentru sezonul viitor

Forţat de rezultatele bune din ultimele etape, patronul Universităţii a anunţat că-i va propune actualului tehnician să rămână la echipă şi în campionatul următor, dar recunoaşte că are încă o slăbiciune pentru Nicolo Napoli.

Considerată mai mult ca o soluţie provizorie după demiterea lui Fane Stoica, avansarea lui Florin Cioroianu la prima echipă a Universităţii s-a dovedit până la urmă de bun augur. Alb-albaştrii s-au trezit brusc din letargie şi au arătat o cu totul altă faţă în joc. Rezultatul: cinci victorii consecutive, dintre care ultima de senzaţie (5-1 pe terenul lui Poli Timişoara), 12 goluri marcate şi doar unul primit. Ştiinţa a urcat vertiginos în clasament, devenind în două săptămâni dintr-o echipă care lupta pentru salvarea de la retrogradare una lipsită de griji, care şi-a stabilit deja coordonatele pentru sezonul viitor.
După ce în repetate rânduri a precizat că la Universitatea Craiova vor mai sta doar antrenorii cu rezultate, patronul echipei, Adrian Mititelu, a trebuit să se ţină de cuvânt. Forţat de rezultatele bune obţinute de Ştiinţa, acesta a anunţat că, în proporţie de 90 la sută, Cioroianu va rămâne la conducerea tehnică a echipei în sezonul viitor. „În proporţie de 90 la sută, Florin Cioroianu va fi noul antrenor al Ştiinţei, pentru următorul an. Bineînţeles, cu condiţia să accepte şi el acest contract. Ar fi păcat să nu-i dăm o şansă, după ce a demonstrat că ştie să aşeze echipa în teren, ştie ce să ceară jucătorilor, a obţinut cinci victorii clare şi probabil va mai reuşi cel puţin una în ultimele două jocuri. Îmi este greu să nu îi dau o şansă. Chiar a făcut schimbări majore în echipă, nu a continuat pe aceeaşi linie a lui Stoica, abordează fiecare joc în funcţie de adversar. Este prima dată după foarte mulţi ani când echipa joacă atât de ofensiv, cu trei atacanţi. Nu mă aşteptam să aibă atâtea cunoştinţe, m-a surprins plăcut în aceste jocuri. Îl aştept să semneze contractul“, a spus Mititelu.
Oficialii Universităţii au stabilit împreună cu Cioroianu şi programul de pregătire din pauza competiţională. Lotul oltean se va reuni pe 11 iunie, timp de o săptămână urmând să se antreneze în Bănie. Alb-albaştrii vor avea parte de două cantonamente, în perioada 18 – 25 iunie, în ţară, şi 27 iunie – 15 iulie, în străinătate, cel mai probabil în Austria, unde vor susţine şi partide de verificare.

Mititelu nu l-a uitat pe Napoli

Deşi a precizat că îl doreşte în continuare la echipă pe Florin Cioroianu, Adrian Mititelu a recunoscut că are încă o slăbiciune pentru italianul Nicolo Napoli, antrenor pentru trei etape la Ştiinţa în sezonul 2003/2004. „Cred că Universitatea a fost blestemată după ce i-a făcut acestui antrenor. A fost, pur şi simplu, batjocorit. Am datoria să repar greşeala făcută cu Napoli. Acel om avea multe de spus în fotbalul românesc, iar echipa a terminat pe locul patru şi din cauza pregătirii făcute de acest fost fotbalist al lui Juventus Torino. Aş vrea să îndrept cumva acea greşeală. Dar când este el liber, noi avem antrenor, iar când noi avem nevoie, el este sub contract. Oricum, pe viitor îl voi aduce în România. Veţi vedea că are valoare“, a afirmat patronul Universităţii Craiova.
Nicolo Napoli antrenează în prezent în Serie C2 în Italia. În cele trei meciuri în care italianul a stat pe banca tehnică a Ştiinţei, echipa a reuşit un rezultat de egalitate cu Oţelul Galaţi şi a pierdut la Bacău şi Bistriţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII