21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUmiliţi de Bătrâna Doamnă

Umiliţi de Bătrâna Doamnă

Cele trei puncte care îi scăpau matematic de grijile retrogradării nu i-au stimulat suficient pe jucătorii „Bătrânei Doamne“, care au abordat jocul cu Pandurii la ralanti, de parcă victoria ar fi trebuit să vină de la sine. Nici gorjenii nu s-au omorât cu firea şi în prima parte a meciului l-au deranjat o singură dată pe Mârne şi atunci din greşeală. Eugen Neagoe a revoluţionat sistemul defensiv al echipei sale, folosindu-l pe Chibulcutean fundaş stânga, iar pe Vătavu în centrul apărării alături de Rus. Improvizaţiile în banda stângă nu s-au oprit aici, Păcurar primind rolul de mijlocaş de bandă.
Încurajaţi de sosirea, chiar dacă târzie, a suporterilor pe stadion, „pandurii“ au atentat la liniştea portarului Mârne, care a prins pe linia porţii o centrare a lui Mândrean, revenit şi el după mult timp în primul unsprezece. Simion s-a grăbit să-l surprindă pe Guso de la 40 de metri ('15) şi chiar a reuşit câteva minute mai târziu, când Hora a reuşit o centrare de pe partea dreaptă, iar Simion, găsit liber în careul oltenilor, a şutat din voleu, mingea muşcând iarba de la rădăcina barei porţii lui Guso ('26).
După deschiderea scorului, Pandurii a preluat timid iniţiativa, dar fără să pună în pericol poarta arădenilor. Stângă a fost blocat de Balint după o fază de atac în care gorjenii au schimbat partea de mai multe ori, iar Adi Popescu a şutat din întoarcere pe lângă buturile echipei gazdă. Şi, ca să se dezmorţească, Mârne a reţinut şutul lui Mândrean de la distanţă, care se ducea pe lângă poartă.
Cu gândul mai mult la vacanţă, elevii lui Neagoe au făcut doar act de prezenţă pe gazon şi în mitanul secund. Edson a profitat de erorile grave din defensiva oaspeţilor şi şi-a trecut în cont „dubla“. Mai întâi, Simion a luftat incredibil la centrarea lui Bălan, iar Vintilescu a şutat pe lângă poartă, după o fază prelungită de atac ('55).
În numai şapte minute, UTA a reuşit să ridice scorul la un umilitor 3-0. Simao a executat o lovitură de colţ, Edson a avut timp să preia pe genunchi la zece metri de poarta lui Guso şi să şuteze sec în plasa porţii bosniacului ('58). Neagoe a schimbat linia de atac ca la hochei, Radovanovic şi Bogoi lăsându-i pe bancă pe Liviu Mihai şi Vintilescu, însă prezenţa celor doi a fost la fel de discretă ca şi a colegilor.
Erorile „pandurilor“ au atins apogeul în minutul 65. Bălan a şutat din colţul careului mare, Guso a scăpat mingea printre mâini, iar Edson, nemarcat, a înscris, probabil, cel mai simplu gol din carieră. Pandurii a alergat după golul de onoare, Păcurar având şansa reducerii din handicap în minutul 73, dar Mârne a respins lovitura liberă.
Doar înfrângerea cu Dinamo din returul campionatului egalează contraperformanţa „pandurilor“ de la Arad, unde au pierdut la scor de neprezentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS