15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPodeanu şi Iordăchioiu nu merg în China

Podeanu şi Iordăchioiu nu merg în China

Naţionala feminină de spadă a României va participa săptămâna viitoare la un important concurs grand prix, care va avea loc pe continentul asiatic, în China, în oraşul Nanchin. Având în vedere distanţa foarte mare între România şi China, oficialii Federaţiei Române de Scrimă au hotărât că nu pot trimite la concurs decât trei sportive şi un antrenor. Norocoasele care, pe lângă faptul că vor concura, vor putea admira frumuseţile Chinei, sunt Ana Brânză, Iuliana Măceşeanu (ambele de la Steaua Bucureşti) şi Anca Băcioiu (de la CSM Craiova). Altă sportivă de la CSM, Loredana Iordăchioiu (foto), a patra componentă de bază a lotului naţional de spadă al României, a fost anunţată că nu va merge la grand prix din lipsa banilor.

Test pentru Europene

Decizia nu s-a luat întâmplător, ci în funcţie de poziţia ocupată de cele patru în clasamentul internaţional. Deoarece Loredana are cea mai slabă clasare, va rămâne acasă. Alt lucru interesant este că fetele nu vor fi însoţite în China de antrenorul principal, craioveanul Dan Podeanu, ci de antrenorul secund al lotului, bucureşteanul Cornel Milan.
Cu toate acestea, „principalul“ Podeanu a declarat că nu este supărat şi se va supune deciziei FR de Scrimă. „Nu e obligatoriu să merg eu. Federaţia poate asigura patru locuri şi le vor trimite pe Brânză, Măceşeanu şi Băcioiu, alături de antrenorul Milan. Important este să vină cu rezultate bune de acolo, că nu se duc în excursie. Intrăm în linie dreaptă cu pregătirile pentru Campionatele Europene“, a spus Podeanu. Până la plecarea în China, sportivele se pregătesc la Bucureşti, fiind mult mai uşor pentru Brânză, Măceşeanu şi antrenorul Milan, care locuiesc în Capitală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS