12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Daţi-le scor!

Universitatea vrea să-i bage pe „mineri“ în şut şi să-şi treacă în cont cel de-al patrulea succes consecutiv.

Scăpată de retrogradare, Ştiinţa vrea să demonstreze tuturor că merită să ocupe un loc mult mai bun în clasament decât cel actual, pentru că deţine un lot valoros.
Dorinţa alb-albaştrilor de a urca în topul Ligii I poate începe chiar astăzi, când întâlnesc pe Jiul Petroşani, o grupare deja retrogradată, care nu mai impune teamă nimănui.
Ascensiunea promisă de elevii lui Florin Cioroianu după meciul de la Târgu Jiu este condiţionată însă şi de rezultatele celorlalte echipe poziţionate momentan mai bine, dar mica diferenţă care le desparte de Ştiinţa poate fi pierdută până în actul final din pricina programului mult mai dificil pe care îl au.

Poenaru nu pledează în victimă

Chiar dacă se confruntă cu numeroase probleme de lot, Jiul neputând conta pe serviciile a şase jucători de bază, Constantinescu, Kalai, Găldeanu, Drida, Bădoiu şi Dulcea, antrenorul „minerilor“, Gheorghe Poenaru, a spus că nu vine resemnat în Bănie.
Din contră, tehnicianul oaspeţilor a afirmat ieri că Jiul vine la Craiova cu gândul de a-şi trece în cont toate cele trei puncte, mizând, probabil, pe faptul că alb-albaştrii vor trata cu superficialitate confruntarea şi echipa sa va specula acest lucru.
„Aici la Jiul suntem într-o continuă selecţie şi cine nu ţine pasul cu noi va zbura. Meciul cu Universitatea este important pentru noi şi ne dorim să câştigăm, chiar dacă ne va fi foarte greu pentru că avem mulţi jucători accidentaţi. Aşa cum am făcut improvizaţii în meciul cu Timişoara, aşa voi face şi la Craiova, pentru că nu mergem să facem figuraţie“, a spus Poenaru.

Ştiinţa, favorită din toate punctele de vedere

În timp ce oaspeţii îşi fac speranţe că vor face o figură frumoasă pe „Ion Oblemenco“, toate atuurile par să fie de partea Universităţii, care nu concepe altceva decât o victorie la scor.
În primul rând, avantajul propriului teren şi moralul excelent dobândit după cele trei victorii consecutive, apoi pentru că tot lotul este disponibil şi Florin Cioroianu poate alinia cel mai bun unsprezece şi, nu în ultimul rând, statistica. În cele 49 de întâlniri oficiale, Ştiinţa a cunoscut victoria de 22 de ori, în timp ce „minerii“ şi-au adjudecat toate punctele doar de 14 ori, 13 partide terminându-se la egalitate. Alb-albaştrii au câştigat şi la capitolul golaveraj, marcând de 77 de ori în poarta petroşenenilor şi încasând doar 49 de goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII