13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVor patru din patru

Vor patru din patru

Juveţii îşi doresc, după trei victorii consecutive, să contabilizeze alte trei puncte în clasament şi să-i bucure pe suporteri.

Scăpată de grijile retrogradării, Universitatea a arătat o altă faţă în partida cu Pandurii Târgu Jiu. Elevii lui Florin Cioroianu au combinat relaxaţi, siguri pe ei şi, din dorinţa de a urca în clasament, au „accelerat“ exact când trebuia, obţinând o victorie foarte frumoasă. Practic, Ştiinţa a demonstrat că a început să aibă deprinderile unei echipe de Liga I, fiind pragmatică în unele momente-cheie şi foarte periculoasă atunci când adversara sa se „clatină“ şi îi oferă prilejul să-şi impună jocul.
Toate aceste atuuri nu îi caracterizau pe juveţi la începutul ediţiei de campionat, atunci când Adrian Mititelu anunţa performanţe notabile, sfidând, totodată, Bucureştiul, dar cu timpul s-au „cultivat“ şi, cu multă muncă şi atenţie, pot fi adăugate alte şi alte deprinderi pozitive. E meritul tuturor antrenorilor care s-au perindat la echipă, al lui Ovidiu Stîngă pentru că le-a implementat juveţilor mentalitatea de învingători, al lui Fane Stoica pentru că a contribuit foarte mult la ideea de „familie alb-albastră“ şi, nu în ultimul rând, al lui Florin Cioroianu, care le-a redat „simţurile“ într-un moment critic, de amorţeală. Fără nici un dubiu, „Curcanul“ a reuşit să-i trezească pe fotbaliştii Ştiinţei şi, prin cele trei succese consecutive, să le readucă „setea“ de victorie, dovadă fiind declaraţia lui Dorel Stoica după meciul de la Târgu Jiu: „Nu vom mai pierde până la final“.

Jiul, o victimă sigură

Optimismul lui Dorel Stoica şi al colegilor săi s-a bazat pe creşterea de formă a echipei din ultimul timp, dar şi pe programul avantajos. Un bun exemplu îl conferă adversara de mâine, Jiul Petroşani, o grupare care îşi numără clipele rămase din Liga I şi care regretă şi faptul că nu poate face baremul de 25 de puncte. „Nu mai sper în realizarea baremului. Nu vreau să pun presiune pe jucători, dar este păcat că vom începe sezonul viitor cu un handicap de puncte“, a spus Alin Simota, conştientizând că Jiul nu poate obţine opt puncte în următoarele patru meciuri, mai ales contra unor adversare precum Universitatea, UTA Arad, FC Vaslui şi Steaua.
Resemnarea oaspeţilor de mâine coincide cu aspiraţiile elevilor lui Florin Cioroianu, care nu au cum să rateze victoria cu un astfel de adversar, balanţa înclinând mult în favoarea Ştiinţei. Cu toate acestea, pentru juveţi nu contează doar obţinerea celor trei puncte puse în joc, ci şi modul în care o fac. Dorel Stoica şi compania şi-au propus ca succesul să fie însoţit de spectacol, obligatoriu cu goluri multe, obiectiv care i-ar mai îndulci pe fanii care au acuzat acel loc 14 înfricoşător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII