12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKeşeru se simte bine printre canari

Keşeru se simte bine printre canari

Atacantul român, care a marcat sâmbătă seară unicul gol al partidei pe care echipa sa, FC Nantes, a terminat-o la egalitate, scor 1-1, pe terenul grupării Le Mans, a declarat că vrea să evolueze la actuala sa echipă chiar şi în liga secundă.

Claudiu Keşeru a marcat sâmbătă seară unicul gol al partidei pe care echipa sa, FC Nantes, a terminat-o la egalitate, scor 1-1, pe terenul grupării Le Mans, în etapa a 35-a a campionatului Franţei. Românul a fost introdus pe teren de antrenorul Der Zakarian în minutul 81, în locul lui Savinaud, şi a înscris în minutul 90+3, după ce a primit o pasă de la Cetto. Pentru gazde a punctat Matsui ('27). Acesta a fost al patrulea gol marcat de Keşeru în actuala ediţie a Ligue 1. Golul său şi punctul obţinut de FC Nantes nu le folosesc prea mult „canarilor“ în lupta pentru salvarea de la retrogradare, elevii lui Der Zakarian fiind la şapte puncte distanţă de salvare, când au mai rămas trei etape de disputat.

„Mi-ar plăcea să rămân la Nantes“

La finalul partidei cu Le Mans, Claudiu Keşeru a spus presei franceze că i-ar plăcea să rămână la FC Nantes chiar şi în cazul retrogradării în liga a doua franceză, opinia sa fiind împărtăşită şi de coechipierul său Julio Rossi. „Mi-ar plăcea să rămân la Nantes“, a afirmat Keşeru, care are 20 de ani şi al cărui contract cu „canarii“ expiră în 2008.
Preşedintele clubului FC Nantes, Rudi Roussillon, a afirmat că are încredere în Keşeru: „Este un jucător care aduce calitate şi îl încurajez în mod regulat“. „Vreau să ajut echipa să promoveze din nou“, a afirmat, la rândul său, Rossi, care are 30 de ani şi a înscris trei goluri în acest sezon.
În schimb, portarul Fabien Barthez a anunţat că va pleca de la FC Nantes, apreciind că nu se mai simte în siguranţă după ce a avut o altercaţie cu mai mulţi suporteri ai „canarilor“. „Nu voi mai juca la FC Nantes. Nu mă simt pregătit să trăiesc aşa ceva. Nu mă simt în siguranţă la FC Nantes şi prefer să plec. Nu are nici o legătură cu fotbalul sau cu rezultatele. Aş fi rămas până la final cu FC Nantes, dar s-a petrecut ceva care depăşeşte cadrul sportiv“, a spus Barthez, sosit la FC Nantes în perioada de transferuri din iarnă.
Săptămâna trecută, Fabien Barthez a avut un conflict cu un suporter al „canarilor“, care i-a lovit maşina.

Bratu şi Niculae au jucat slab

Atacantul Florin Bratu a fost rezervă şi a intrat pe teren în minutul 65 al partidei pierdute de echipa sa, Valenciennes, cu 1-0, la Sochaux. Unicul gol al partidei a fost marcat de Tallec, în minutul 89. Din cauza acestei înfrângeri, echipa lui Bratu rămâne în zona „nisipurilor mişcătoare“, pe locul 16, la patru puncte de retrogradare.
Într-un alt meci, AJ Auxerre a învins pe teren propriu, cu 1-0, pe Troyes, golul gazdelor fiind marcat de Jelen în minutul 81. La Auxerre, Niculae a fost titular şi a jucat pe parcursul primei reprize, fiind schimbat la pauză cu Mathias. Evoluţia românului a fost slabă, el primind nota 4 din partea cotidianului L'Equipe. După victoria la limită obţinută în faţa celor de la Troyes, Auxerre ocupă locul al optulea cu 48 de puncte.

Remiză între PSG şi Lyon

În derbiul rundei cu numărul 35 s-au întâlnit, pe „Parc des Princes“, Paris Saint-Germain şi campioana Olympique Lyon. Parizienii au deschis scorul prin Edouard Cisse, în minutul 47, iar oaspeţii au egalat în minutul 90+4, graţie brazilianului Juninho.
PSG se situează pe locul 15, cu 42 de puncte, dar nu va mai avea prea mari emoţii în privinţa salvării de la retrogradare, în timp ce lyonezii au ajuns să aibă un avans de 19 puncte faţă de a doua clasată, Lens.

Ligue 1, etapa a 35-a

Rezultate: Paris-SG – Lyon 1-1; Rennes – Bordeaux 0-0; Lens – Toulouse 2-0; Sochaux – Valenciennes 1-0; Sedan – Lorient 3-1; Auxerre – Troyes 1-0; Le Mans – Nantes 1-1; Nancy – Nice 3-0. Partidele Saint-Etienne – Lille şi Monaco – Marseille s-au jucat aseară, după închiderea ediţiei.
Clasament: 1. Lyon 75 de puncte; 2. Lens 56; 3. Bordeaux 56; 4. Marseille 52; 5. Rennes 52; 6. Toulouse 52; 7. Sochaux 51; 8. Auxerre 48; 9. Saint-Etienne 46; 10. Lille 46; 11. Lorient 46; 12. Nancy 46; 13. Monaco 45; 14. Le Mans 44; 15. Paris-SG 42; 16. Valenciennes 39; 17. Nice 38; 18. Troyes 35; 19. Sedan 34; 20. Nantes 31.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS