18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDusso, înlocuitor pentru Adnan Guso?

Dusso, înlocuitor pentru Adnan Guso?

Adnan Guso şi Ibrahim Dossey ar putea părăsi Pandurii Târgu Jiu în această vară, primul având oferte din Bundesliga, iar cel de-al doilea fiind la final de contract.

Pentru a nu rămâne descoperită pe postul de portar, echipa Pandurii Târgu Jiu testează în aceste zile un argentinian propus de impresarul Adrian Ilie, un colaborator apropiat al echipei gorjene. „Fabian Dusso, de 22 de ani, şi-a făcut junioratul la River Plate, iar în ultimii doi ani a evoluat pentru Club Athletico Cacharita Juniors din Buenos Aires. Jucătorul ne-a fost solicitat de conducerea clubului Pandurii pentru probe, iar acum aşteptăm să ne dea un răspuns. Rămâne ca antrenorii de acolo să se pronunţe asupra posibilităţii de a-l transfera, dacă vor considera că au nevoie de acest portar“, a precizat Răzvan Zanfir, asociatul lui Adrian Ilie. Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, este de acord cu plecarea lui Guso dacă atât jucătorul, cât şi clubul vor fi mulţumiţi de oferta primită. „Am adus în probe un argentinian, să vedem dacă are valoare. Guso are oferte tentante din Germania. Dacă e bine pentru el şi pentru club şi vom găsi un portar de valoarea lui, normal că îi vom da drumul. Antrenorii trebuie să-mi spună dacă argentinianul se ridică la valoarea lui Guso. Adnan Guso şi-a prelungit contractul cu Pandurii şi noi suntem cei care decidem dacă îi vom da dezlegarea“, a spus Condescu.
Clubul Pandurii Târgu Jiu a plătit pentru transferul bosniacului Adnan Guso de la FC Argeş 70.000 de euro, oferta nemţilor ridicându-se cam la aceeaşi valoare. „Am ceva oferte pentru a pleca, dar sunt deocamdată la nivel de discuţii. Acum depinde de ce va cere clubul Pandurii pentru mine celor care mă vor şi dacă se vor înţelege. Dacă vor doar 60-70.000 de euro, cât au dat ei pe mine, atunci este posibil să plec din vară. Dar rămâne acum să se poarte discuţii între cluburi şi să se ajungă la o înţelegere, pentru că eu am semnat o prelungire a contractului cu Pandurii în iarnă. Dacă nu se ajunge la nici un acord, eu pot să rămân, pentru că sunt mulţumit de cum se poartă cei de aici cu mine şi de perioada petrecută la Pandurii. Aşa că nu ar fi nici o problemă din punctul meu de vedere“, a declarat Guso.

Dossey aşteaptă oferta „pandurilor“

Deşi îi expiră contractul la sfârşitul acestei luni, Ibrahim Dossey, de 34 de ani, nu a fost chemat încă la negocieri de conducătorii grupării gorjene. „Mai sunt patru meciuri până la expirarea contractului şi până acum nu am vorbit cu nimeni la club. Mi s-a propus prelungirea şi cred că zilele acestea ne vom întâlni şi vom decide. Sincer, nu ştiu ce se va întâmpla, aştept să vorbesc cu conducerea să văd oferta“, a spus Dossey, care a jucat în acest an doar patru meciuri pentru Pandurii, trei în Cupa României şi unul în campionat. „Am venit să joc la Pandurii, dar acesta e fotbalul. Până acum cred că Guso a făcut treabă bună şi poate anul viitor va fi mai bine pentru mine. Anul acesta nu am făcut nimic, nu am jucat nimic şi nu pot să spun că am oferte“, a comentat portarul ghanez statutul de rezervă la Pandurii.
Preşedintele Condescu este sigur că Ibrahim Dossey va rămâne în continuare la Pandurii. „Vom prelungi contractul cu Dossey. Avem convenţie că înainte de finalul campionatului negociem“, a spus Condescu. În lotul echipei Pandurii, în prezent se mai află şi portarul Robert Băleţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS