17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii, campioni în Qatar

Oltenii, campioni în Qatar

Echipa Under-18 Al Sadd, pregătită de craioveanul Doru Isac, a disputat aseară finala Cupei Emirului din Qatar.

În campionatul Qatarului activează doi antrenori din Craiova, Doru Isac şi Ovidiu Drinceanu, ambii la cunoscutul club din Doha, capitala Qatarului, Al Sadd, la juniori. În întrecerea juniorilor au fost angrenate 16 echipe. Sistemul de desfăşurare a campionatului prevede ca, după încheierea turului, primele opt formaţii să joace în prima grupă valorică, iar următoarele opt în grupa a doua. Doru Isac, antrenor al echipei Under-18 Al Sadd, a afirmat: „Am câştigat campionatul, cu trei puncte mai mult decât formaţia de pe locul secund. Totodată, echipa mea s-a calificat în finala Cupei Emirului, finală care se joacă astăzi (ieri – n.r.). Pentru prima dată în istoria clubului Al Sadd, de la echipa mea, Under-18, au fost promovaţi zece juniori la formaţia mare. De peste trei săptămâni aceştia nu s-au mai antrenat cu echipa mea, ci participă cu Al Sadd, prima echipă, la Cupa Campionilor. De fapt, de la începutul contractului meu cu Al Sadd (august 2004) şi până în prezent am avut 19 jucători promovaţi la echipa mare, iar unul dintre aceştia, Khalfan Ibrahim Khalfan, a fost declarat, în 2006, cel mai bun jucător al Asiei la 19 ani, fiind cel mai tânăr fotbalist care a primit această distincţie. Este un lucru pozitiv, după ce am muncit enorm cu juniorii echipei mele pe toate planurile, tehnic, fizic, tactic şi psihologic“.

Isac, patru titluri în lumea arabă

Despre viaţa de antrenor din această parte a lumii, craioveanul Isac a spus: „Am muncit în aşa fel încât tinerii jucători din Qatar să accepte, să tolereze volumul şi capacitatea de muncă, peste 500 de ore anual. În fotbal, ca şi în viaţă, trebuie făcute sacrificii, iar ca antrenor trebuie să-l faci pe jucătorul tânăr să creadă că sacrificiul se merită. Trebuie să spun cititorilor din România că în această parte de lume este altă percepţie despre viaţă, iar sportul, la nivel de profesionism, are altă problemă, ca să zic aşa… Este foarte greu să găseşti metode de stimulare a unui jucător tânăr, plin de bani. Lucrez în fotbalul din această parte de lume de câţiva ani (Arabia Saudită, Qatar) şi, fără să mă laud, am reuşit să-i motivez pe juniorii arabi, să-i conving de necesitatea idealului şi în sport, astfel încât şi cei mai bogaţi să fie motivaţi pentru a accepta să se lupte cu limitele lor fiziologice. În ultimii patru ani de antrenorat în această zonă, am pierdut un singur meci (în Arabia Saudită), în Qatar nepierzând nici o partidă la juniori! După ce Bora Milutinovici a fost demis, în 2005, de la echipa mare, am fost numit antrenor secund interimar la Al Sadd, 14 etape, perioadă în care echipa a pierdut doar o partidă. Nu ştiu dacă există un secret al succesului, ci probabil numai anumite principii, coroborate cu multe cunoştinţe de fotbal, dublate de noroc. Numai astfel poţi avea reuşite! Oricum, plătim foarte scump, ca să spun aşa, faptul că venim tocmai din România în această parte de lume. Poate într-o zi mă voi întoarce în România… După cei zece ani petrecuţi în antrenorat în Japonia, am încercat să intru în fotbalul românesc, am fost în staff-ul tehnic al Rapidului în vara lui 2003, dar nu am putut tolera ambiguitatea sistemului. Am renunţat după câteva săptămâni şi nu regret. De ce? Am ajuns la Al Hilal (Arabia Saudită) şi am câştigat, în 2004, titlul cu juniorii de 17 – 18 ani, perioadă în care am fost ofertat de Universitatea… Am fost imediat însă «racolat» de clubul Al Sadd din Doha, unde mă aflu şi în prezent. Şi iată că acum am obţinut cel de-al treilea titlu consecutiv cu Al Sadd! Iar astăzi (ieri – n.r.) cred că echipa mea va face o figură frumoasă şi în finala Cupei Emirului“.

Refuzat în Craiova, Drinceanu este campion în Qatar

Celălalt tehnician craiovean de la Al Sadd, Ovidiu Drinceanu, a câştigat titlul cu echipa Under-15 Al Sadd, urmând să-i fie prelungit contractul cu gruparea din Doha. În Cupa Emirului, formaţia lui Drinceanu, Under-15, a pierdut în finală, dar această performanţă, calificarea în ultimul act al Cupei, a fost apreciată de oficialii clubului. După experienţa din România, Drinceanu a profesat şi şi-a îmbogăţit palmaresul şi experienţa de antrenorat în Japonia, Arabia Saudită şi, de aproape doi ani, în Qatar. Paradoxal, el a fost, în 2004, declarat respins la concursul pentru ocuparea postului de director al Clubului Judeţean Ştiinţa „U“ Craiova, preferându-se de către cei din Consiliul Judeţean Dolj un jurist, străin de fenomenul fotbal! De fapt, şi în prezent, acest post este ocupat tot de un „cunoscut“ om de fotbal, Pîncu…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS