8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuveţii, superiori la Târgu Jiu

Juveţii, superiori la Târgu Jiu

Primită cu ostilitate de o parte a publicului de pe „Municipal“, Ştiinţa a câştigat derbiul Olteniei, dovedind că în acest moment este superioară rivalei regionale.

Jocul dintre cele două reprezentante ale Olteniei în Liga I a declanşat orgolii nemăsurate atât în tribune, cât şi pe gazon. Împărţiţi în două tabere, gorjenii au fost la un pas de încăierare în tribune, apărându-şi convingerile fotbalistice. Prezenţa Universităţii Craiova la Târgu Jiu a fost aplaudată de o parte a publicului şi huiduită de alta, atitudinile pro Ştiinţa fiind dezaprobate prin violenţe verbale de unii dintre elevii lui Neagoe.
„Ştiinţa“ gândită de Cioroianu a fost agresivă, mobilă, norocoasă şi periculoasă pe contraatac, în timp ce formaţia lui Neagoe a părut obosită, fără vlagă, deşi a dominat teritorial. Căpitanul Stângă a avut două şanse mari de gol, un şut pe lângă şi unul în transversală, situaţii care, fructificate, puteau schimba soarta jocului, în timp ce trioul ofensiv al Universităţii, Dina, Costea, Baird, a măcinat constant apărarea ezitantă a gorjenilor până a capitulat. Deşi era adeptul folosirii jucătorilor apţi sută la sută din punct de vedere fizic, „Geană“ a renunţat acum la convingerile sale, mizând din primul minut pe Iordache, abia refăcut după o întindere, care nu a stat în teren decât 26 de minute, recidivându-i accidentarea. Pandurii a început mai degrabă prudent, cu un singur vârf împins, Liviu Mihai, susţinut de Păcurar, Iordache şi Adi Popescu, având misiunea să surprindă pe laterale trioul din apărarea Craiovei. O combinaţie Adi Popescu – Popete l-a adus pe ultimul în poziţie de finalizare, însă Stoica l-a blocat în tuşă. Craiova a replicat prin Baird, Guso reuşind să suplinească gaura din centrul defensivei, intervenind cu piciorul.
Concentrate cu precădere în banda dreaptă, atacurile „pandurilor“ puteau să dea roade în minutul 27, când Stângă s-a aflat faţă în faţă cu Bornescu, şutul acestuia la colţul lung ridicând degeaba în picioare fanii grupării gorjene. Gazdele au dominat clar jumătatea primei reprize, Liviu Mihai şi Orac fiind blocaţi de Bornescu. Costea şi Gărgălie au echilibrat balanţa ocaziilor cu şuturi imprecise şi oltenii au intrat egali la cabine.

Ştiinţa contraatacului

„Geană“ şi-a dorit mai multă forţă ofensivă şi, la reluare, Vintilescu i-a luat locul lui Adi Popescu, unul dintre cei mai activi şi periculoşi jucători ai săi. Prezenţa lui Vintilescu în teren nu a contat atât de mult cât absenţa lui Popescu. Rose şi-a permis să urce în atac şi i-a oferit o pasă de gol lui Costea, care a îndeplinit o simplă formalitate din careul mic. „Pandurii“ au acuzat şocul, construind cu greutate, şi când au ajuns în poziţie de finalizare ghinionul s-a opus schimbării tabelei. Stângă a zguduit transversala porţii lui Bornescu şi, imediat, pe contraatac, Dina a majorat diferenţa cu un şut plasat, care a şters bara laterală înainte de a poposi în plasa porţii lui Guso. Liviu Mihai şi Păcurar au forţat cu şuturi de la distanţă golul de onoare, însă portarul Ştiinţei s-a dovedit sigur pe el. Dacă jucătorii lui Neagoe au plecat imediat la cabine, Universitatea a făcut turul de onoare pe „Municipal“, salutându-i pe cei care i-au încurajat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII