12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStăpânii Olteniei

Stăpânii Olteniei

Pandurii Târgu Jiu a pierdut pentru prima dată pe „Municipal“ în acest an, în timp ce Universitatea Craiova a obţinut a treia victorie consecutivă din mandatul lui Cioroianu, confirmându-şi statutul de echipă- fanion a Olteniei.

După ce şi-au revendicat dominaţia fotbalistică în Oltenia, jucătorii celor două grupări au încercat să-şi probeze vorbele pe gazon. S-a jucat fără menajamente, ambele echipe trecând pe rând pe lângă deschiderea scorului. Antrenorul „pandurilor“, Eugen Neagoe, a păstrat suspansul formulei de start până cu câteva minute înainte de începerea partidei, când Iordache a trecut cu bine de încălzire. Universitatea, aşezată într-un sistem ofensiv, cu trei atacanţi, a început mai bine şi Baird a ameninţat poarta adversă, dar Guso a scos cu piciorul şutul australianului din interiorul careului. Pandurii şi-a revenit şi a început dominaţia teritorială, Chibulcutean greşind în faţa lui Fl. Costea, însă tot el a revenit şi l-a oprit pe atacantul oaspeţilor din cursa spre gol.
„Geană“ a fost obligat să facă devreme prima modificare, întinderea lui Iordache recidivând, iar Orac a fost trimis în teren. Simţind vulnerabilitatea craiovenilor din banda stângă, elevii lui Neagoe şi-au îndreptat atacurile pe „bulevardul“ australian. Stângă, angajat de Vancea, a scăpat singur cu Bornescu, dar nu a găsit plasa în colţul lung, mingea trecând milimetric pe lângă poartă ('27). Portarul ce se află în atenţia selecţionerului Piţurcă a intervenit câteva minute mai târziu la şutul lui Liviu Mihai din unghi şi tot el a scăpat fără gol la o bâlbâială a apărării din faţa sa, Orac şi Chibulcutean nereuşind să înscrie din careul mic. Ultimele cinci minute au fost ale Universităţii, Costea şi Gărgălie ameninţând periculos poarta lui Guso.

Echilibrul, rupt după pauză

Deşi Neagoe a forţat deschiderea scorului apelând la Vintilescu, cei care au marcat au fost oaspeţii, prin Costea, la câteva minute de la reluare. Popete s-a oprit crezând că Savaniu va semnala ofsaid la Dina, acesta a centrat şi Costea l-a învins pe Guso din careul mic ('57). Pandurii a replicat şi Stângă a lovind transversala din careul mic ('73). Scăpaţi fără gol, „studenţii“ au lovit decisiv, Dina şutând de la marginea careului. Mingea a lovit bara din stânga lui Guso şi a poposit în plasă ('74). „Pandurii“ au alergat după golul de onoare, însă încercările lui Liviu Mihai şi Păcurar au fost stopate cu siguranţă de Bornescu. Craiova s-a mutat cu tot efectivul în jumătatea proprie, apărând cu disperare a treia victorie consecutivă din era Cioroianu, doar Njock fiind lăsat în coasta defensivei gorjene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII