8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSevilla şi Espanyol vor juca finala

Sevilla şi Espanyol vor juca finala

FC Sevilla va juca, pentru a doua oară consecutiv, în finala Cupei UEFA. Elevii lui Juande Ramos au învins joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), altă formaţie spaniolă, Osasuna Pamplona, în manşa a doua a semifinalelor. În tur, Osasuna se impusese cu 1-0. Golurile Sevillei au fost marcate de Luis Fabiano ('37) şi de Renato ('53).
Osasuna a început bine şi le-a împiedicat pe gazde să se apropie de poartă în primele minute ale întâlnirii. O dată cu trecerea timpului, Sevilla a început să găsească spaţii spre buturile apărate de Ricardo. În minutul 37, Luis Fabiano a agăţat o minge trimisă în adâncime de Christian Poulsen şi de la zece metri l-a învins pe Ricardo Lopez. Un minut mai târziu, gazdele au fost la un pas să-şi dubleze avantajul, dar Kanoute a reluat defectuos cu capul, din poziţie bună.
Scenariul nu s-a schimbat nici în repriza secundă, când tot gazdele s-au aflat la cârma jocului. În minutul 53, Renato a înscris după o centrare de pe partea dreaptă a lui Daniel Alves. Până la finalul meciului, nu au mai fost de consemnat decât şuturile din afara careului trimise de Duda, pentru gazde, şi Valdo Lopez, pentru Osasuna.
Visul celor de la Osasuna de a ajunge în finala Cupei UEFA s-a spulberat, Sevilla obţinând o calificare meritată, la capătul unui meci în care a fost în permanenţă vioara întâi. Oricum, parcursul european al formaţiei antrenate de José Ángel Ziganda a fost mai mult decât mulţumitor pentru suporterii din Pamplona.

Espanyol a triumfat şi în Germania

Espanyol Barcelona a ajuns în ultimul act al Cupei UEFA după ce a obţinut o calificare mai mult decât meritată, în detrimentul formaţiei germane Werder Bremen. Catalanii au reuşit să se impună joi seară, pentru a doua oară în faţa „verzilor“, cu 2-1, de data aceasta chiar la Bremen, după ce în prima manşă o surclasase pe Werder, cu 3-0.
Germanii au început în forţă şi au deschis scorul după patru minute, când Hugo Almeida l-a văzut ieşit pe goal-keep-erul oaspeţilor şi a şutat în plasă de la 30 de metri. După cum a început, se părea că Werder poate să mai înscrie şi chiar să se califice în finală, dar în minutul 19 gazdele au rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Klose, care a primit al doilea „galben“.
Ştiind că Werder Bremen mai trebuie să înscrie cel puţin două goluri, antrenorul Thomas Schaaf l-a introdus pe teren în repriza a doua pe Kevin Schindler în locul lui Patrick Owomoyela şi a decis să lase pe linia de fund numai trei apărători. Noua tactică adoptată de Bremen s-a dovedit falimentară, pentru că Espanyol a reuşit să egaleze în minutul 50, prin Coro. Nemţii au căzut psihic, în acel moment mai fiindu-le necesare patru goluri pentru a se califica, şi au mai primit un gol, în minutul 60, când Lacruz a înscris cu o lovitură de cap.
Espanyol a reuşit o calificare oarecum surprinzătoare, cu scorul general de 5-1, şi va întâlni, la Glasgow, pe 16 mai, pe FC Sevilla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS