14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportE mai greu cu românii decât cu olandezii

E mai greu cu românii decât cu olandezii

Matjaz Kek, selecţionerul Sloveniei, susţine că „dubla“ cu naţionala României, din preliminariile CE 2008, va fi mai dificilă decât meciul cu Olanda, pierdut de echipa sa cu scorul de 1-0. Naţionala României va întâlni reprezentativa Sloveniei pe 2 şi pe 6 iunie, primul meci la Celje, al doilea la Timişoara, în Grupa G a preliminariilor CE 2008.
„Meciurile cu România vor fi mult mai grele decât cel cu Olanda. Unii dintre jucători vor fi în febra transferurilor, alţii – obosiţi după acest sezon, iar noi va trebui să îi ţinem în priză. Acest lucru va solicita o anumită manieră de lucru“, a spus Kek.
Antrenorul Sloveniei spune că sistemul pe care îl va folosi nu contează foarte mult în condiţiile actuale ale fotbalului modern.
„Nu contează sistemul, 4-3-3 sau 4-1-2-1-2. Degeaba vrei să impui un anumit sistem, dacă nu ai jucători de un anumit nivel, trebuie să te adaptezi la ce ai. Cred că sistemul cel mai bun este acela pe care ţi-l poţi permite în funcţie de jucătorii pe care îi ai la dispoziţie. Cred că, din moment ce fotbalul a avansat atât de mult, putem vorbi doar despre momente, despre ce faci când eşti în posesia balonului şi ce faci ca să-l recuperezi“, a comentat selecţionerul Sloveniei.
Federaţia Slovenă de Fotbal a anunţat ieri că meciul Slovenia – România, programat pe 2 iunie, pe „Arena Petrol“ din Celje, va începe la ora 21.45. La rândul său, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că partida România – Slovenia, care va avea loc pe 6 iunie, pe stadionul „Dan Păltinişanu“ din Timişoara, va începe la ora 21.00.                            

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS