10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZmărăndescu vrea titlul olimpic

Zmărăndescu vrea titlul olimpic

Cătalin Zmărăndescu s-a aflat în week-end-ul trecut la Craiova, cu prilejul finalei campionatului naţional de wushu/xanda sanshou, pentru juniori. Mai toată lumea prezentă în Sala Sporturilor s-a fotografiat alături de cel care va încerca la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, să cucerească singurul titlu care îi lipseşte din palmares, cel de campion olimpic.
Zmărăndescu a venit în Bănie alături de sportivii de la clubul său, Steaua Wushu Bucureşti, şi a acaparat, mai mult ca oricine, atenţia publicului. Şi-a susţinut de pe margine elevii, care au cucerit patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz. „Sunt mulţumit de rezultate, mai ales că doar Cornel Raiciu, cel care a devenit campion, avea experienţă competiţională, nefiind la primul turneu. Şi evoluţiile celorlalţi sunt încurajatoare, pentru că ei sunt viitorul în wushu. Fără o pepinieră bună nu avem cum să dezvoltăm acest sport“, a spus Zmărăndescu, aflat pentru a cincea oară în Craiova.
Multiplu campion naţional, vicecampion mondial (1997), vicecampion european (2000) la wushu, Cătălin se pregăteşte acum pentru ultimul mare concurs din cariera sa de luptător, Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, unde wushu a fost introdus pentru prima oară ca disciplină sportivă. „Un titlu olimpic este tot ce mai lipseşte din palmaresul meu. Este ultima mea şansă de a mai participa la olimpiadă, pentru că vârsta maximă admisă este 35 de ani. Mă voi antrena conştiincios, chiar dacă deocamdată nu se ştie care va fi criteriul de calificare“, a spus unul dintre cei mai iubiţi sportivi români de contact.

Craioveanca Adriana Ştefan, calificată la Europene

Şi sportivii de la clubul craiovean Wu Quan-Li „Forţa celor cinci pumni“ visează să ajungă la Olimpiadă. Până atunci, luptătorii pregătiţi de Silviu Obeanu cuceresc medalii pe plan naţional. La finala campionatului de juniori (15-18 ani) din Bănie, craiovenii au obţinut două medalii, una de aur, prin Iulia Adriana Ştefan (categoria 56 kg), şi una de argint, prin Gheorghe Andronie (65 kg). Alţi doi luptători de la Wu Quan-Li, Cristian Barbu (56 kg) şi Alexandru Radu (75 kg), au ocupat poziţii în imediata apropiere a podiumului, adică locul patru.
Iulia Adriana Ştefan a fost inclusă în lotul naţional care va participa la Campionatele Europene de wushu de la Varşovia, din luna septembrie, având şanse reale de a deveni campioană europeană.
La competiţia din Bănie au participat 48 de sportivi de la opt cluburi din ţară: Steaua Wushu, Metrorex, Jad, Dragon Star (toate din Bucureşti), Gombos Martial Arts Târgu Mureş, Rizea Wushu Târgovişte, Shindao Mangalia şi clubul organizator, Wu Quan-Li Craiova.      

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS