14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDiavolii îşi dispută un loc în finală

Diavolii îşi dispută un loc în finală

Stadionul din Milano va găzdui duelul între „diavolii“ milanezi şi omologii lor de la Manchester, miza acestei întâlniri fiind un loc în finala Ligii Campionilor. După victoria cu 3-2 a englezilor din meciul tur, italienilor le este necesară o victorie la un gol diferenţă.

A doua echipă care va evolua în finala Ligii Campionilor se va stabili în această seară, după disputarea confruntării dintre AC Milan şi Manchester United, programată pe stadionul „San Siro“, în manşa a doua a semifinalelor (ora 21.45 – ProTV). Cu un avantaj minim (3-2) după primul tur, obţinut graţie unui gol marcat de Rooney în ultimul minut, formaţia pregătită de Alex Ferguson pare favorită, însă „rossonerii“ traversează o perioadă fastă, obţinând în Serie A cinci victorii consecutive, ultima dintre ele în week-end-ul trecut, 1-0 la Torino.
Milan este singura echipă care în cea mai importantă competiţie intercluburi a reuşit să o elimine pe Manchester după o victorie obţinută în primul tur de englezi. Se întâmpla în 1958, când gruparea de pe „Old Trafford“ s-a impus, la fel ca în acest an, cu 3-2. A fost atunci 4-0 pentru italieni, golurile fiind înscrise de Juan Schiaffino (2), Nils Liedholm şi Giancarlo Danova. De atunci, Manchester a mai jucat în fazele eliminatorii ale Cupei Campionilor, respectiv Ligii Campionilor, 22 de întâlniri în care şi-a adjudecat prima manşă, de fiecare dată obţinând calificarea mai departe. În schimb, Milan a pierdut de şase ori manşa tur a unei întâlniri de Liga Campionilor, reuşind să se califice de trei ori în urma unor victorii înregistrate în retur.
Lui Manchester îi mai lipseşte doar o victorie pentru a ajunge la „cota“ 100 în Liga Campionilor (aici fiind incluse şi preliminariile), performanţă obţinută până în prezent doar de Real Madrid (173 de victorii) şi Bayern München (115).

Un meci cât un sezon pentru milanezi

Carlo Ancelotti, antrenorul celor de la AC Milan, a spus despre partida retur cu Manchester că reprezintă cel mai important meci din acest sezon, unul în care italienii au avut o prestaţie nu foarte reuşită în campionat. Adversarul nu este tocmai la îndemână pentru italieni, dar Ancelotti ştie cum poate fi învinsă Manchester. „Nu trebuie să o lăsăm pe Manchester la cârma jocului nici măcar pentru 15 minute. Trebuie să repetăm prestaţia pe care am avut-o în primele 60 de minute ale meciului de pe «Old Trafford», fără să repetăm greşelile din final. Un gol înscris de Manchester ne-ar îngreuna situaţia“, a precizat Carlo Ancelotti. Principala problemă pentru antrenorul Milanului o reprezintă accidentarea lui Paolo Maldini, care încă este incert pentru partida de pe „San Siro“.

Alex Ferguson este optimist

Antrenorul scoţian al lui Manchester, Sir Alex Ferguson, consideră că echipa sa are şanse de calificare în finala Ligii Campionilor, după victoria cu 3-2 din tur. „După părerea mea, şansele noastre de calificare sunt destul de mari. Nu pot spune chiar că suntem favoriţi, dar cu siguranţă avem mai multe şanse decât Milan. Adversarii noştri au avut de-a lungul timpului rezultate excelente în Europa, dar nici noi nu suntem mai prejos“, a declarat Ferguson.
Tehnicianul englezilor ştie totuşi că unul dintre punctele slabe ale echipei sale îl reprezintă prestaţiile nu foarte reuşite din deplasare. „Obiectivul nostru la Milano este să înscriem, pentru că astfel ne vom mări considerabil şansele de calificare. Ştiu că, procedând aşa, riscăm să primim gol, dar noi vom avea o atitudine ofensivă pe parcursul jocului. Trebuie să evoluăm mai bine decât am făcut-o în precedentele deplasări din Champions League, pentru că şi atunci când am câştigat, aşa cum a fost cazul la Lille şi la Lisabona, cu Benfica (1-0 – n.r.) nu am strălucit. Împotriva Milanului va trebui să avem ceva în plus“, a mai spus Alex Ferguson.
Partida dintre AC Milan şi Manchester va fi condusă de o brigadă belgiană de arbitri, care îl va avea la centru pe Frank De Bleeckere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII