11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAvantaj minim pentru Chelsea

Avantaj minim pentru Chelsea

   Liga Campionilor

Chelsea – Liverpool 1-0
• Stadion
„Stamford Bridge“, spectatori: 42.000.
• A marcat: Joe Cole '29.
Chelsea: Cech – Ferreira, Carvalho, Terry, A. Cole – Mikel, Makelele, Lampard –
J. Cole ('85, Phillips), Drogba, Şevcenko ('75, Kalou). Antrenor: Jose Mourinho.
Liverpool: Reina – Arbeloa, Carragher, Agger, Riise – Gerrard, Mascherano, Xabi Alonso ('83, Pennant), Zenden – Bellamy ('53, Crouch), Kuyt. Antrenor: Rafael Benitez.
• Cartonaş galben: Mascherano.
• A arbitrat: Markus Merk (Germania).

Londonezii au prima şansă de calificare în finala Ligii Campionilor, după victoria cu 1-0 din meciul tur al semifinalei cu Liverpool.

Chelsea Londra a reuşit o victorie la limită, dar preţioasă, 1-0 pe teren propriu în faţa formaţiei FC Liverpool, într-un meci disputat, miercuri seară, în cadrul primei manşe a semifinalelor Ligii Campionilor. Unicul gol al partidei de pe „Stamford Bridge“ a fost marcat de Joe Cole, în minutul 29. Antrenorul Jose Mourinho nu s-a putut baza pe serviciile mijlocaşului Michael Essien, suspendat, şi nici pe colegul acestuia din linia mediană, Michael Ballack, accidentat, dar Chelsea a fost la fel de solidă şi fără cei doi pe teren.
Prima acţiune notabilă a meciului s-a petrecut în minutul 6, când Drogba a recuperat o minge la mijlocul terenului şi a pătruns până la marginea careului de 16 metri, unde a fost blocat cu greu de trei apărători ai oaspeţilor. Trei minute mai târziu, elevii lui Mourinho au fost la un pas de gol la un şut violent, pe centru, al lui Lampard, respins de Reina în corner, mijlocaşul lui Chelsea dându-i emoţii portarului lui Liverpool şi la o lovitură liberă de la 30 de metri. În tot acest timp, „cormoranii“ nu şi-au creat nici o ocazie de gol, deşi Steven Gerrard s-a chinuit de mai multe ori să-i pună în valoare pe Kuyt şi Bellamy.
În minutul 29, londonezii au reuşit să deschidă scorul. Fundaşul Ricardo Carvalho, recuperat în ultimul moment pentru acest meci, a interceptat o minge în propria jumătate şi l-a lansat pe partea dreaptă pe Drogba, iar ivorianul, după ce a depăşit în viteză un apărător, i-a pasat în careu lui Cole, care a reluat din prima în plasa porţii lui Reina. La câteva minute, Liverpool a avut prima ocazie de a înscrie, Gerrard nereuşind să nimerească spaţiul porţii cu o lovitură de cap.

Cech i-a salvat pe „albaştri“

În repriza a doua, antrenorul Rafa Benitez l-a trimis în teren pe înaltul Peter Crouch, cu intenţia de a mai anima compartimentul ofensiv al echipei sale. Chelsea a făcut pasul înapoi la începutul celui de-al doilea mitan, lăsându-le oaspeţilor iniţiativa, iar Steven Gerrard, cu un şut de la distanţă, şi Kuyt, cu o lovitură de cap, au ameninţat buturile lui Cech.
Portarul grupării de pe „Stamford Bridge“ a avut o intervenţie de excepţie în minutul 55, la un şut violent al lui Gerard, goal-keeper-ul londonezilor respingând în corner. După acest început bun de repriză al celor de la Liverpool, Chelsea a pus din nou stăpânire pe mijlocul terenului şi nu le-a mai dat posibilitatea adversarilor să se apropie periculos de poartă. Însă, nici „albaştrii“ nu au strălucit în atac. În minutul 76, Joe Cole a încercat vigilenţa portarului Reina cu un şut la colţul scurt, dar acesta a fost la post. Şevcenko a dispărut din joc o dată cu trecerea timpului, iar Jose Mourinho l-a înlocuit cu Salomon Kalou. Ultima fază notabilă a meciului s-a petrecut în minutul 82, când Drogba i-a pus pe „tavă“ un balon lui Lampard, iar şutul acestuia din alergare a fost respins de Reina.
Londonezii au dat senzaţia că se mulţumesc cu avantajul minim înregistrat pe tabelă, dar calificarea rămâne încă sub semnul întrebării, Liverpool fiind o echipă imprevizibilă, care în sferturi a lăsat-o acasă pe deţinătoarea trofeului, FC Barcelona. Meciul retur se va juca pe 1 mai, pe stadionul „Anfield Road“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS