12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Ca şi salvaţi

Liga Naţională

Energia Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj 35-25 (20-8)
•Sala Sporturilor, spectatori: 600.
Energia: Bichir, Rădulescu – Păiuş (5), Ghiră, Truică (2), Preda (3), Apolzan (11), Mazilu (5), Enache, Mihoci (4), Panait, Radu, Costea (2), Ilieş (3). Antrenor: Mircea Paşek.
Universitatea: Adam, Szopka – Ştef (2), Ani (4), Samoilă (5), Petraru (1), Cercelaru (2), Pavel (1), Lazăr (7), Bozeşan (1), Bondris (2), Beşuţiu. Antrenor: Liviu Jurcă.

Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu s-a impus fără probleme în faţa Universităţii Cluj şi, ajutată de rezultatele indirecte, şi-a asigurat un loc şi în ediţia viitoare a Ligii Naţionale. „Aşa cum mă aşteptam, echipa din Cluj a opus o rezistenţă destul de bună. Dacă în prima repriză echipa a jucat liniştit, fără să rateze prea mult, în repriza a doua, şi din cauza unor schimbări în atac şi apărare, am mai greşit. A fost un joc bun. Unele momente nu au ieşit aşa cum trebuia, dar în general echipa a jucat bine. Fiecare s-a achitat de sarcinile pe care le-am încredinţat în ambele faze. Mulţumesc galeriei şi publicului care au fost alături de noi. Îmi pare rău că Universitatea Cluj părăseşte Liga Naţională, sper ca într-un an sau doi să revină“, a declarat Paşek.
Cu două etape înainte de final, Energia ocupă locul 10 în Liga Naţională cu 19 puncte şi, indiferent de rezultatele ultimelor două meciuri cu Bucovina Suceava, în deplasare, şi HCM Constanţa, a evitat retrogradarea directă. Handbaliştii lui Paşek, în cel mai rău caz, pot prinde un loc de baraj dacă HC Braşov, echipa de pe locul 11, cu 15 puncte, va învinge pe Bistriţa în deplasare şi Minaur Baia Mare acasă, iar gorjenii nu iau nici un punct în ultimele două meciuri. Un punct la Suceava etapa următoare le-ar garanta, matematic, oltenilor prezenţa în Liga Naţională şi în sezonul următor, fără să mai depindă de rezultatele indirecte.       

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS