24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor să rescrie istoria

Pandurii vor să rescrie istoria

Cupa României, semifinale

Pandurii – Rapid
• Stadionul „
Dan Păltinişanu“ – Timişoara, astăzi, ora 20.45 (Antena 1).
• Formaţii probabile:
Pandurii: Guso – Popete, Rus, Chibulcutean, Dragomir – A. Popescu, Vancea, Păcurar, I. Iordache – Orac, L. Mihai. Antrenor: Eugen Neagoe.
Rapid: Edel – M. Constantin, Maftei, Rada – Bădoi, N. Grigore, Măldărăşanu, Perjă – Zicu, Ganea, Buga. Antrenor: Răzvan Lucescu.
• Vor arbitra: A. Constantin – Ad. Vidan, O. Şovre.
• Observatori: V. Boiţ, N. Grigorescu.
• În cealaltă semifinală, Steaua a întâlnit aseară, după închiderea ediţiei, pe Poli Timişoara, meci care a avut loc în Giuleşti.

Pandurii Târgu Jiu şi-a propus să se califice în finala Cupei României pentru prima dată în istoria clubului şi, pentru a evolua cu trofeul pe masă, trebuie să elimine astăzi pe Rapid Bucureşti.

Lipsită de experienţa unor astfel de meciuri cu miză, echipa lui Neagoe are nevoie şi de noroc pentru a elimina gruparea de sub Podul Grant în semifinalele Cupei României. Interesul „pandurilor“ pentru această competiţie a apărut abia în sferturi, când sorţii le-au hărăzit un adversar abordabil, FC Naţional. Deoarece pentru gorjeni şansa disputării unei finale nu apare în fiecare sezon, jucătorii lui Neagoe sunt hotărâţi să infirme calculele hârtiei, care dau favorită echipa lui Răzvan Lucescu.
„Sincer, nu m-am gândit la Cupa României decât atunci când am ajuns să jucăm cu FC Naţional. Am tratat foarte, foarte serios acel meci. Bineînţeles, şi celelalte partide, cu Jiul Petroşani şi Dinamo, le-am tratat serios, dar înaintea jocului cu Naţionalul de la Piteşti chiar ne-am propus să mergem mai departe şi le-am cerut băieţilor concentrare şi determinare cum nu le-am cerut înainte. Sper să mergem şi în finală pentru că aceşti băieţi chiar merită să joace o finală de cupă“, a declarat Eugen Neagoe. Tehnicianul oltean are tot lotul valid, spre deosebire de omologul său care nu dispune de portarul Dani Coman, „al patrulea fundaş“, cum l-a numit Vasilache pe fostul său coleg.
O miză importantă a acestei dispute o reprezintă şi banii, „pandurii“ urmând să încaseze câte 5.000 de euro dacă elimină Rapidul. Pandurii Târgu Jiu nu a pierdut ultimele trei întâlniri cu giuleştenii, toate fiind încheiate la egalitate.

„Lucescu să se teamă de Pandurii!“

Prezent la meciul din Cotroceni, unde Pandurii a dispus de FC Naţional cu 1-0, antrenorul Rapidului, Răzvan Lucescu, s-a mirat că nu l-a regăsit printre titulari pe atacantul Sorin Vintilescu, autorul celor două goluri prin care gorjenii au smuls două remize grupării din Giuleşi. „Să zicem că m-am odihnit pentru meciul cu Rapid. Nu ştiu ce părere şi-a făcut Răzvan Lucescu despre mine, dar nu cred că se teme de mine. Să se teamă de Pandurii, de rezultat! Cred că orice antrenor gândeşte la fel, nu cred că se poate teme doar de un singur jucător. Am marcat de două ori împotriva Rapidului, dar putem să zicem că a fost coincidenţă. Am avut eu un noroc mai mare în meciurile cu ei“, a declarat golgheterul echipei din Târgu Jiu.
Vintilescu consideră că alegerea oraşului Timişoara ca loc de disputare a semifinalei este în avantajul echipei sale: „Eu zic că Timişoara a fost o alegere bună pentru că aici nici o echipă nu va fi primită cu ostilitate şi cred că publicul bănăţean care va fi prezent la meci va ţine cu echipa mai mică, aceea fiind noi, ceea ce cred că va fi un avantaj pentru noi“.

Este simplu la penaltiuri

Dacă sezonul trecut Pandurii Târgu Jiu a suferit când a fost vorba să transforme un penalti, ratând patru astfel de lovituri, în acest sezon elevii lui Neagoe au arătat mai multă siguranţă. „Geană“ este îndreptăţit să spere       într-o calificare a echipei sale dacă menţine egalitatea timp de 120 de minute, Ciprian Vasilache fiind unul dintre executanţii de penaltiuri.
„Eu sper să fie un meci de doar 90 de minute, pentru că pot fi şi prelungiri, cum a fost la Piteşti în jocul cu Naţionalul. Cel mai simplu este să se ajungă la penaltiuri. E lesne să înscrii din penalti, poate mai uşor decât să baţi corect un corner. Acesta este punctul meu de vedere“, a spus Vasilache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS